Santai Bersama Famili di OU Lagi!!

Rasanya dah sebulan kami sekeluarga tak jenguk 1 Utama (datang secara sekeluarga ya). Saya last time pun ketika dapat preview 3D Rio (minggu lepas eh? lupain hahaha). So Ahad lepas pagi kami sekeluarga pergilah terjah 1 Utama. Parking kat taman depan 1 Utama so kena menapak jalan kaki sambil exercise pagi2. Tapi dari jauh dah dengar budak2 remaja dok jerit + sorak. Hmmmm dalam hati dah agak mesti ada event kat situ, dan seperti yang dijangka Program Final Sekolahku Hebat tajaan Digi telah diadakan dengan meriah sekali. Ramailah budak2 sekolah menengah kat luar OU. Siap ada bawak banner sebagai sokongan kepada team sekolah mereka. Mana idaknya hadiah utama RM100,000. Mak aih. Gambar kat atas team dari sekolah mana ntah tengah menari sambil miming lagu Korea..Ai tengok nak tergelak sakan tapi budak2 kat situ bersorak..wohohwowo cam kena histeria..

ni feveret port kami sekeluarga kalau jejalan kat situ. Kolam ikan yang cantekkk!!! see Amani ngan Dedet tengah kira jumlah ikan. Amani sangat suke dengan belon tu tak nak lepas dari tangan pun.


Muka budak suka jalan2. Kalau duk rumah hari minggu, berangin jer perangai die. Rimas kot umah ai kan kecik. Tengah sabar tunggu Dedet beli banglo..Huhu. Beranganlah sampai ke tua ya Cik Ayu...


3 beranak tak reti duk diam. Melompat sana-sinun. Afiq kat mana eh? Kat sebelah mak die duk takut kat belon. Afiq ni fobia ngan benda terapung kat udara, cam pelik sikit :(

Apapun memang seronok keluar jalan2 ngan famili. Selain acara santai hari minggu kita juga dapat mengeratkan lagi semangat kekeluargaan dan paling besh dapat makan besh kat kedai, tak yah masak. Hahahaha....

Comments

mama tisya said…
dlu opis lama rsnye slalu la jejak ke ou tp dh opis jauh ni bye2 je la..tp last 2weeks ke sana cz ada tournament bowling
ila pun suka g sini..dulu time dating2 selalu hsbd bawak sini. sekarang? hahhaa...tgu kalau ada perkara ygmemerlukan sahaj spr coloring contest ngeh ngeh
Mama Zharfan said…
heheh part mkn luar tu me sgt suka heheh
Hermit said…
tak kira berapa byk mall baru kat KL ni tumbuh, One Utama is still the best... anyway, still pelik sbb Afiq memang takut benda2 terapung, dulu pernah dia nangis2 sbb kitorang duduk kat meja makan yg ada lampu yg terapung (digantung agak panjang dari siling)... so terpaksa ubah meja.. cuba skang ni je cam dah ok sket.. maybe he saw something masa kecik2 dulu kot.. hmmm
Cute MuM said…
comelnya amani..
dania takut dengan belon..

Popular Posts