Alhamdulillah Menang $$$$ Dalam Treasure Hunt X-Plorasi Klik Berita Harian

Firstly saya nak ucapkan berbanyak terima kasih pada Yus Eda yang bersungguh SMS dan guide saya untuk join treasure hunt BH realiti di facebook. Yang mana ketika saya daftar bilangan tempat sudah banyak terisi. Thank you so much dear. Antara comper hebat yang tak lokek ilmu ~ Yushaida! Moga rezeki terus murah ya :)

Saya datang awal ke Empire Gallery. Itu pun setelah selesai ke pasar cari stok lauk, bawa anak2 pergi breakfast kat KFC. Tinggalkan mereka di rumah mak (tq mak, muahhh). Kemudian baru saya dan suami ke lokasi pertandingan di Empire Gallery Subang.

Parking kat shopping complex Empire agak mahal. So kami decide parking kat Carefour Subang. Hahaha. Exercise sikit :p Sampai tepat kul 12pm, register segalanya. Since PIC suh datang balik lagi 30 minit kitaorang pun jejalan kat Toys'R'Us kat situ (survey hadiah untuk Akid, besday dier hujung minggu ni).
Treasure Hunt ni ada 3 sesi. Sesi pertama 1pm-2pm, sesi kedua 4pm-5pm dan last sekali pukul 8pm-9pm. Saya dan suami sertai sesi pertama. Games ni menguji pengetahuan am tentang Berita Harian, kecekapan mencari check point (saya failed yang ni, berapa kali salah naik escalator hahaha), kena fit jugak (kena lompat bintang 15 kali) dan cekap mengendalikan pencarian jawapan on-9 di Laptop yang disediakan. Kalau memang pembaca BH yang tegar lagi mudah, pasti semuanya di hujung jari. Contoh soalan yang saya kena jawab "Siapakah Ketua Pengarang BH?", "Tahun bila BH mula diterbitkan" dan banyak lagi.

Secara jujurnya saya takdelah mengharap sangat boleh menang. Sebab 50 peserta beb satu sesi. Cuma saya memang "semangat" jer over lebih, hahaha. Buat betul2, fokus, kalah-menang lain kira. Janji buat segala task sehabis baik :) My hubby lagi best siap plan "Yu, saya nak register tapi saya malas nak join"... Tup2 die pun bersungguh main jugak. Hahaha. Ahem mana taknya saper yang join RM100 tu dah dalam genggaman dengan syarat jawab semua soalan + lakukan semua tasks!
Alhamdulillah rezeki nak raya :) Ekceli saya dengan pemenang no.2 bersaing hebat. Silapnya last task dia tulis Ground Floor saya pergi lari laju ke first floor... Hahahah... Mak panik noks.
Kena interview sakan dengan reporter BH. Ini adalah kali kedua saya kena interview ngan reporter BH hasil menyertai pertandingan. First time masa saya menang GP Ice Cream Walls (beramal di rumah anak yatim)~2 tahun lepas rasanya.
Hadiah disampaikan Pengarang Kumpulan Berita Harian, Datuk Mior Kamarul Shahid. Dan turut hadir sama memeriahkan acara, Timbalan Pengarang Kumpulan Berita Harian, Mahfar Ali.
Selain daripada ganjaran RM100 diberikan kepada semua yang menyertai, kami juga mendapat thumb drive esklusif dari Berita Harian. Alhamdulilllah rezeki ketika menghampiri ramadhan, moga semakin murah rezeki memasing ya!

P/s: Abis jer acara saya bergegas ke Restoran Rebung sebab ada Hi-tea bersama Sheila Majid. Weekend yang penat giler tapi seronok banget :)


P/s/s: Seronok jumpa Devi lagi :) dan Intan Mat (first time jumpa ya). Nanti nak buat entri khas~Jumpa kengkawan kamcing "Comper Fesbuk"

Comments

mama tisya said…
best bc citer org menang $$$$...tahniah
Kancilbiru said…
tahniah sis..boleh beraya sakan..hehehe
aNaYaNa said…
babduit ni memang blink2 jer mata..hehe..pemangkin semangat kata orang..heee..taniah akak..
Mama Zharfan said…
congrats ayu!! u memang pro :) tabik spring :)
SyUhAdA said…
thniah sis..mmg bes laa..

jom join GA nie.. http://syu90contest.blogspot.com/2011/07/salam.html
Cute MuM said…
tahniah..
hari tue gigihlah main yang online..
tapi kat ofis jer boleh..
dah tak fokus sebab bos ada.. huhu..
kat rumah lembab..
Nana said…
wah benzye..
rezeki ni
mama yusra said…
akak...t'kedu & t'haru bila mula2 bca entry ni...trasa ala2 diberi part yg special gitu, ha,ha...yus cuma share dgn kawan2, dh mmng t'tulis rezeki akak dgn semangat akak yg waja 2, akak mmng layak menang! btul2 tumpang hepi. yus pn, dgn family mertua dtg. yg register mula2 4org,last minute leh tmbah 2 org lgi..ttp syukur, sapa nk bg kn 600 cm2 je..pngalaman yg hebat, sbb sungguh2 lari sana sini, yus pn ada silap level, t'lajak 1 floor..antara family je yus settle dlu,pas2 tlong diaorg plak bg settle..wah, pnjang cite, sori...over gitu..he,he..lastly, moga kita semua terus dimurahkn rezeki...amin.. :)
wooots! suka betul bila i tengok ayu naik pentas dgn semput lafazkan ayat untuk menang RM2K tu!!! semangat giler i tengok u..dahlah duduk depan i..rasa stress pulak . and it was nice meeting ur husband (hermit kan)....kekeke...tapi paling best gak..rm 100...and yes I pun must thank you YUS Eda sebab bagitau pasal contest ni..tahniah sekali lagi!
tahniah3x sis!!! rezeki sis!!dan kwn sis tu pon ;)
Hermit said…
nice meeting u too devi.. patut u hasut your BF join skali aritu.. mana tau leh menang $10k mah?

we both pun pergi x taruh harapan pun, dah rezki... actually memang malas nak join & i pun ingat mula2 nak 'racun' ayu suruh jangan buang masa, tapi kesian lak bila dia suruh drop-kan dia je so join skali lah... mana tau ayu main beria cam 'lipas kudung' hahahaha..
Em's Family said…
ayu ni memang semangat, mane dia dpat energy ni wa pu ci tau.. :D
ayu tahniah.. ila mmg tabik dgn ayu..semangat betul!!
Ezay Hadry said…
best lah madam..bile lah nak join sekali event contest2 camni ramai2..takde maso la student cam ezay ni..nak pergi plak kene pikir transport..hihi tak meraso la..takpe janji dapat tengok n kawan2 lain pn dah cukup best
Wansteddy Tales said…
tahniah berganda k.ayu! mmg besh hadiah2 k.ayu peroleh ni. Rasa besar hati tgk geng2 comper menang dahsyat gini. Rasa ralat tak hengat xdpt pergi. tp wan mg xdpt target menang 1,2,3. target saguhati je hohoho... thanx bnyk gak kat yus, even wan xpergi. still supot wan smpai skrg >< terharu sngt :)
ayu ila pinjam gambar ayu menang contest ye..dah siap ila bagi link..

Popular Posts