Mari Kita Bersihkan SALE "JCard Branded Bargain"

Terjebak sekali lagi dengan perkataan keramat SALE. Asal usul nak pegi jumpa PIC Motor Trade Magazine nak amik hadiah tapi mata ni dah terpandang ke banner seperti diatas. Bak kata pepatah "Dari Mata Jatuh Ke Hati", "Dari Hati Jatuh Ke Memborong Tak Hengat Diri". Wakakaka..
Ramai takdelah sampai nak masuk kena beratur. Tapi boleh tahanlah memandang barangan yang dibargain memang sangat murah hokeh. Barangan kosmetik cam lelong ajer. Tapi saya tak belilah stok hadiah pun banyak tak bukak lagi. Tapi kasut School dijual BERSIH RM100 sepasang yang kebanyakan harga asal RM200, so lebih murah lahkan? Tapi saya tak beli pun sebab kaki saya ni jenis pakai yang murah-murah jer. Pinggan mangkuk Corelle, Pyrex dan lain-lain semuanya sangat berbaloi harganya. Baju jangan cakaplah dari 50-70 peratus kurangnya.

Dah cam promoter kat situ lak ya...

Dipendekkan citer, saya beli gaklah barang 1,2,3 dan selebihnya... huahua

Tada....

Cam menyesal beli seluar untuk Dedet. Ingat nak surprise hadiah anibersari. Rupanya silap saiz, dahlah beli 2 helai, paten pun Dedet tak berkenan. So kena refund balik nampaknya. Tapi yang lain2 harganya sangat menawan, Contohnya seluar slack buat Yana brand Hush Puppies harganya jatuh sampai RM28, murahkan?

Saya memang enjoy shopping. Serius terapi untuk saya cuma kekadang lepas membeli rasa menyesal dan nak hantuk2 kepala "Adeh apsal boros sangat bulan ni"... iskiskisk... Alehai nafsu pompuan. Uols macam saya tak? Bila berbelanja tak ikut kawalan diri mula rasa ada sedikit menyesal :p

P/s: Ni belum citer saya ter"masuk" dalam butik Arzu lagi, huaaaaa

Comments

umialya said…
murahnya tp jauh le nak pegi, cuci mata ajelah kt sini, huhuhu
takpe..tak pe.. shoping mmg terapi utk ppuan...
umialya- mmg rambang mata :)

ila- terapi...terapi..
Mama Zharfan said…
part shopping tu memang me pun selalu gak rasa menyesal heehh

esok kita kena pegi lagi midvalley kan..kena amik hadiah rotiboy tu...
i dia kata nak poskan...ohh u kena amik kat MV ya..i suh amik k at rawang, i refuse
kadang kadang rasa menyesal tak sudah sebab beli...huhuhu
ezz--- kan kan...i selalu menyesal lebey2
mama tisya said…
alahai kt mv...dh la jln by tutup...heheheh..best ler die shopping
mt- besh bila shopping..bila kering tu yang tak besh hik hik
Wansteddy Tales said…
lama xsoping sakan begini ><
wan- meh ler bersopping hik hik

Popular Posts