Sunday, September 25, 2011

Bersiar-siar dengan bot di Batu Ferringhi Penang

Lepas balik majlis 'sambut menantu' adik kat Kulim terus straight ke Penang. Sib baik hujan dah berhenti so senang sikit nak jalan2 kat Penang. Sampai pulau terus ke Pantai Batu Ferringhi. Malas nak shopping2 sebab rasanya tak ada apapun nak beli.
Akhirnya kami ke pantai. Jalan-jalan sambil main pasir. Kitaorang memang bergaya beria di pantai tersebut since baru jer balik kenduri. Hik Hik :p Lepas tu naik bot pusing2 kawasan pantai (untuk setengah jam kena bayar RM60). Satu bot hanya kitorang je se-family :)My kids memang seronok abis kecuali Akid. Takut benar die naik bot walaupun asalnya Akid lah yang paling beria nak naik.
Paling teruja bila anak2 diberi peluang membawa bot. So apa lagi semua beria nak try bawa bot. Termasuklah si Afiq. Muka takut2 tapi dier paling lama dapat pegang stereng.
Anaqi siap nyanyi lagi sambil bawa bot. Akid lak makin kuat jerit dier "takoooot nak balekkk!!!" heheheh
Anaqi dengan gaya macho-nya diatas bot.
One happy family :)
Unik-nyer bot ini sebab ianya dinamakan dengan nama adek saya "Aishah". First time tengok bot ni terus saya ajak Dedet naik.

Memang seronok sangat dapat menghabiskan masa bersama famili dan buat my kids mereka dapat mencuba sesuatu yang baru ~ Bawa bot!! Enjoy deh :)

7 comments:

Mama Zharfan said...

beshnya dpt naik bot :)

AyuArjuna BiGoshh said...

mz- mmg beshhh

mama_umar_maryam said...

gambar las tu mcm ikan duyung la sis,hihihihi..bkn sng nk dpt exprnce naik bot kan

Ummi Dania Yasmine said...

unik gak tu....tak payah share bot tu dgn org lain....1 family je dah penuh. best nyer

Ummi Dania Yasmine said...

ehhh nak tanya tema lelaki sume batik indonesia yer?...unik gak tu

Nana said...

wah sgt lain dari yg lain perantin dia

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

amboi glamer k.ayu di tepian pantai..hehe