Monday, October 31, 2011

Sup Kambing Khas Buat Bonda :)

Gigih mencari daging kambing HALAL kat area PJ. Tapi akhirnya jumpa juga dengan penjual muslim. Mak saya ler nak makan sup daging kambing. Tapi sedap buat guna tulang kambing berbanding daging. Guna rempah sup dari Penang. Pehhh kaw kaw rasa pedas rempah:) Masak 30 minit jer dengan pressure cooker. Masa masak ni tengah kalut nak gi tengok movie ngan anak-anak, so asal boleh jer campak-campak.
Satu bekas penuh diisi buat mak. Dan alhamdulillah mak begitu sukakannya. So, boleh buat lagi nampak gayanya, sebab sangat sedap "cicah dengan roti" ~ anak2 saya begitu SUKAkannya.

Uolls suka makan sup kambing? Heheh, ada owang tak suke sebab takut sakit kepala, darah tinggi! Tapi nak masak kambing agak leceh sebab kena cuci ngan tepung segalanya, bagi kurangkan hamis. Ni first time saya buat sup, selalu bakaq jer :)

10 comments:

akuzle said...

kalo yg mencampakkanyer tuh mmg sah2 teror, confirm sodap...ahahahah...

mama tisya said...

sup kambing mcm tk pernh mkn tp sup tulang slalu la..kambing suka yg grilled2 je..

Mama Zharfan said...

me suka sup :) tapi kurang sikit kambing ni unless betul2 sedap heheh

Dyat said...

Sedapnya sup kambing bila menggunakan SUp BUnjut!!!!! heheheh

mama_umar_maryam said...

sis,actually mkn daging lembu lg tinggi kolesterolnye,rmi slh anggap dgn kambing nih,cian kambing,hehehe,saye suke je kambing,.sup,kari,golek =)

Ummi Dania Yasmine said...

my hubby suka kambing tapi kalau sup kambing err err i rasa maybe i ta leh bau...bau kambing tu kot...sbb kambing ni one kind sket baunya...

Cute Mum said...

tak lalu nak makan kambing..
daging lembu pon kalo ada bau, mesti muntah balik..
tapi bagi orang yang suka..
mesti terangkat nie bila makan..
:)

eB ezrin said...

nmpk sdp sgt :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

suka kambing panggang ..hehe

Hermit said...

kehkeh... memang sedap sangat, walaupun i sebenarnya tak suka makan masakan kambing selain dari kambing panggang tapi still boleh suka u punya sup... syabas mi sbb makin terer masak :) 5 tahun lagi i leh potong justin punya badan wakakaka...

p/s: hek eleh, sy sakit kapla pun takde darah tinggi or sbb salah makan... tuh sbb 5 anak bertuah awk la... mau beruban kapla wakaka