Gugurnya Sebatang Gigi Di Waktu Pagi :p

Kesan dari berkaraoke (hik hik) Anaqi sakit gigi. Lepas makan malam, makan ketam lak tu Anaqi komplen ada gigi geraham die dah goyang. Die cuba nak cabut sendiri tapi saya memang tak kasi. Sebab itu gigi geraham. Kang luka besar satu keje lak kena jahit gusi. Memang kalau selama ini Anaqi gigi2 dier semua cabut sendiri. Die ni cam takut jumpa dentist.

Isnin kebetulan sekolah Anaqi sesuke kati kasi cuti sempena dengan acara Joghaton hari Sabtu yang lepas. Saya pun bawa Anaqi berjumpa dentist kat klinik UIA pukul 8 pagi (tolong Dr. bukakkan opis lagi). Dr tak inject pun, die cume letak gel pelali agar bahagian yang hendak dicabut itu kebas. Tak sampai 1 minit gigi dengan mudah gigi dicabut keluar.
My Amani lak gigi sekarang sudah penuh. Dan saya sangat strict dengan minah ni sowang. Setiap hari paling kurang 2 kali kena gosok gigi. Ini memandangkan masa Afiq kecik dulu saya agak berlembut sikit, jadi gigi semua jadi berkarat sebab tak gosok hari-hari. Sekarang nak kena buang semua gigi yang berkarat Afiq, hmmmm. Biarpun dah beranak 5 ada gak masanya saya lupa cara/praktis amalan harian yang betul dalam membesarkan anak. Ya, harus belajar dari kesilapan :)

Comments

eB ezrin said…
xper la luper, eB nih masih menggagau. >_<
sawaNiLa said…
alahai cute nye amani... senang tak gosok gigi amani? RAyyan susah sikit dia banyak gigit berus gigi...

heheheh afriena last week cabut gigi...meraung. nasib baik dia tak suruh doktor tu lekatkan balik gigi dia
Mama Zharfan said…
hehehe my zharfan memang rajin jaga gigi and tak suka mkn apa2 yg manis...:)
eB- takpe still banyak mas alagi antara u dengan aerish dan aed heheheheh

yati- amani mmg suke gsk gigi...die siap gigit lagi berus tu huhu

mz- mmg I tgk zharfan sgt cantek gigi dier...i suke mkn coklat tak leh nak nolong anak2 pun ikut suke :)
Cute MuM said…
dah penuh gigi amani..
dania punya gigi taring dalam proses nak tumbuh..
dania sejak ada ubat gigi rajinlah nak gosok..
tapi main2..
kena pegang mulut die dan gosok..
hahah..
paksaan di situ..

Popular Posts