TaKo Tao | Penangan Dari Entri Mama Tisya

Siyes, kalau tak kerana penangan entri Mama Tisya, tak pernah terlintas di fikiran saya nak cuba makanan ala bunyi keKOREAan. Kebetulan masa pergi JCard saya nampak kiosk TaKo Tao, apa lagi terus ler tersinggah.
Ada promotion sempena JCard so harga sebenar idakler tahu yek! Tapi ramainya yang order. Siap kena tunggu amik giliran.
See si gorgeous TaKo yang berintikan udang. Makan panas2 rasa nak meletup mulot :)
Dalam die ada isi udang, tepung dan juga sayuran seperti kobis. Ni ala2 kuih jemput2 versi KOREA erkk ke TAIWAN erkk ke JEPUN... Hoho korang kaji lah sendiri yer dari mana asal TaKo Tao! Mak malas nak guggle...
See dua beradik yang gelojoh. Sebab lapaq! Ada ke patut mak depa bagi makan tengahari dekat kul 2p.m? Cam tak makan seminggu ghupe memasing :p

Comments

mama tisya said…
hah promo time jcard murah la tu utk 2 box..normal rm 4.90 1 box..mmg sedap...nasibaik jusco dkt ngan umh..hehehehe
misznina said…
madam.. tako tao tu dari jepun.. heheh senang je nak buat cuma kena ada tempat nak buat jadi bulat tu je.. kalau tak, madam boleh buat okonomiyaki (omelet jepun ) bahan dia pun sama mcm buat tako tao

http://misznina17.blogspot.com/2011/08/halal-recipe-okonomiyaki.html
Mama Zharfan said…
lom try..nak try gaklah hehe
kemma said…
klo kat jb ni popular ngn nama takoyaki..4pcs RM2.80
mt- ooo boleh tahan rege dier...okla...rasa die jugak...tapi ari tu amik yang ada cheese,,,cam kenyang melampau...

misznina- wahhh die siap ada link y ang ada resepi lagik, nanti madam nak try...huhu...dr Jepun...ooo baru tahu :)

mz- silerler

ezz- makanan jepun ezz...huhu...

kemma- murah lagi...yg ayu beli kat jusco ni 3 bijik klu agak asal 4.9 (info dari MT)