Bila Mikrofon Itu Menjadi Hakmilik Amani!

Di satu hari waktu senggang, atas permintaan anak nak melepaskan geram, mahu menyanyi puas-puas lagu kegemaran, maka ber"karoks" sekeluarga penuh perasaan.

Itu intro jer, ekceli saya ingin berkongsi aksi-aksi Amani yang "conquer" mikrofon seorang diri. Langsung adik-beradik lain tak berpeluang nak pegang. Tu kejadian 15 minit pertama, saya tak tahan terus bawa Amani keluar shopping. Gasaklah Dedet dan anak2 lain ber"karoks" sampai berpeluh lenjan! 1 jam ajor, tau lagi lama lagi banyak duit saya habis bershopping, hik hik.
Masa ni Amani hepi sangat bila dengar lagu "Angguk-angguk, geleng-geleng, tunduk-tunduk" dari Kumpulan Ahli Fikir... Siap joget lagi.
See tangkap feeling nak nyanyi...
Ntah apa die bebel ngan mikrofon... Dok "Ohh Ohh... Ohh... Ohh"
Kunun-kunun menyanyi lettew.
Penuh perasaan ya Amani, Yana dah mula memendam perasaan...
Terpaksa pujuk Amani untuk kongsi mikrofon. 5 saat jer. Lepas tu Amani gerenti tak baginyer.
Bukan main ya korang, mentang2 cuti sekolah asyik nak menyanyi jer. Sib baik takde yang request nak masuk kelas vokal. Kalau tidak, ada yang kena siku ngan saya ni. Menyanyi setakat dengan famili, relax2 OK lagi. Kalau bercita2 jadi artis cam penyanyi, oits jangan harapler! Mak kome tak suke, bak kata Amani "No!No!No!".

Comments

Mama Zharfan said…
amani cutey :) heheh sebijik muka dedet --anak dedet ni hehhe :)
yatie said…
cutenya amani ni..ni kena beli microphone kaler pink kasi kat dia. ANW tahniah ye kak :).
makin besar amani makin comel..
Cho Zila said…
ooooo bestnyer dia dapat conquer mikrofon yerk....
mama rifQy said…
ya allah ! sangat comey amani! serius !!!

Popular Posts