Teringat-Ingat Juadah Yang Besh Di Langkawi :) | Laksa Ikan Sekor

Laksa yang sangat BESH rasanya. Laksa ikan sekor* plus diletakkan juga daun buah jambu. Pehh memang mengancam rasa laksa di Pulau Mahsuri ini.
Disertai sekali cendol manis, memang padanan sehati sejiwalah dengan laksa yang istimewa. Tidak hairanlah sehingga kini saya masih teringgat-ingatkannya.

Gerai yang menjual laksa dan cendol ini terletak betul2 persimpangan selekoh yang berhadapan dengan landasan kapal terbang di Pulau Langkawi. Datang dengan lori putih :). So kepada mereka2 yang berhajat ke Langkawi jangan lupa try makan "Laksa Ikan Sekor".

Comments

Em's Family said…
nampak sedap!! i suke makan laksa, tapi without laksa, suke hirup kuah je
Mama Zharfan said…
masa me pegi langkawi dec 2009, me mkn gak laks kat area yg u ckp tu...tapi may be bkn this one sbb tak delah sedap sgt pun, biasa2 ajer rasanya...
Eh x pernah makan pun....kat Kelana Jaya ada, kat sebelah padang FAM. dia naik lori parking kat situ. Ada meja2. Tapi...idok le ada ikan sekoq. Ikan tak nampak ekoq nyer....
Nana said…
alamak xtau pon psl
laksa ikan sekor ni hehe
padahal last year 2x terjah langkawi
xpe nxt time harus carik ni

Popular Posts