Mandi-Manda di Taman Rimba Templer!

Setelah berjaya mengharungi jammed, akhirnya berjaya juga sampai ke destinasi. Ekceli tak tahu pun wujud tempat ni, dalam sesat2 nak ke Ulu Yam (salah masuk jalan), tiba-tiba nampak penunjuk arah ke Taman Rimba Templer. So follow jer, heheheh.
Tempat ni agak terpencil dan tak ramai owang. Tapi memang ramai yang datang berpiknik siap buat barbeque lagik! **Mira u boleh bawa famili u ke sini, hik hik.
Dan Amani paling takut nak main air kat sini. Walaupun Amani ni sukakan air, tapi air sungai die bersikap berkecuali ya. (Tengah check line clear ke tak tu hehehe).
Sangat cetek, ala-ala tinggi buku lali ajer, kalau tenggelam kemungkinan besar tak lemas lagik :)
Sebab buhsan ngan air cetek, my kids ajak ke kolam mandi yang terletak jauh nun di atas bukit. Kat sini bukan setakat ada air kolam, air terjun pun ader jugak.
Pengaliran air dari atas, nampak lagi bersih dan jernih warnanya.
Ada kolam dewasa dan kanak-kanak. Yang dewasa memang dalam okeh. So anak2 saya dibenarkan mandi di kolam kanak-kanak jer. Tu pun kena perati betul-betul. Sebab ketinggian setiap kawasan kolam tidak sama. Untuk saiz Afiq air adalah setinggi pinggang. Untuk Amani, agak dalam juga.
Di sini juga ramainyer lah penduduk Apes - Monyet deh...
Siap sama-sama piknik kat tepi tu, Duk mencari kutu :p
Dan my kids kalau berada di kolam dowang memang suka main "game" ni.
Saper yang paling lama mampu menahan nafas di dalam air. Agak bahaya gak ni so mak pak kenalah selalu monitor. Takut2 lemas :(
Sekali-sekala mandi sungai ok gak. Menikmati alam semulajadi agar kita lebih menghargai.

dah abis dah :)

Comments

YaYaNsMuM said…
suke ngan waterfall, sungai...sejukk..kalau beach tu, suka pandang jek, mandi tak sukeee.huhu
CikLilyPutih said…
suke pi picnic but nowdays blom ada masa lagi nak pi kan..
Mama Zharfan said…
dh lama me tak mandi sungai ;)
mandi sungai time2 panas nih mmg best!kitorg klu tingin nk mandi sg, g sg lopo..lepas sg congkak kt langat tu..singgahla situ, makcik hasben ade chalet kt situ ;)
mmg best sampai sekarang tak bawak2 budak2 ne ke sungai..adoiiiiii
ibu emir said…
i ok je nak bawak family i kat tempat ni, tapi i rase mak ayah i mesti tak berkenan punye, sebab nak kene naik kete jauh dari kawasan liputan hahah..
Teringin nak mandi sungai...:-)

Popular Posts