"Mirror Mirror" on the wall

Screening yang sememangnya dinanti oleh saya...
Baca review kat on9 dah membuat hati membuak2 excited nak tonton...
Akhirnya berjaya gak...
Tontonan Hari Rabu Malam Khamis di GSC One Utama...
Apa yang best pasal Snow White? Sebab ianya citer dongeng lagenda. Rasanya ramai yang tahu dari permulaan cerita sehingga ke akhirnya. Namun bila kita tengok movie Mirror Mirror, plot citer hampir sama dengan versi Snow White tapi jalan cerita agak berbeza. Bagi saya cerita dalam movie "Mirror Mirror" ni lagi BEST dan menghiburkan. Skrip bersahaja dengan lawak spontan, evil queen yang jahat tapi melucukan, snow white yang naif tapi mempunyai semangat yang tinggi, putera yang poyo macho tapi tetap hensem dan rakan-rakan kerdil yang memang 1001 macam perangai.
Saya tak kenal pelakon ini-watak Putera Raja dan juga Snow White. Tapi saya betul minat dengan cara lakonan mereka. So suwitt argh....
Comeykan Snow White ni? Memang seperti yang digambarkan rupa paras Snow White dalam lagenda. Mata yang redup, bibir yang comel serta kulit putih mulus. Saya juga suka dengan lakonan mantap Julia Roberts... evil queen yang lawak dan ada sikit kejam. Tapi memang nampak sangat Julia Roberts dah agak berusia, heheheh...Yang takleh blah part ending sekali ada lagu english melodi versi bangra... hahahaha memang kelakau :p
Ni takde kena mengena dengan Mirror Mirror... Kalau ler uolss ada kat Giant seperti tertera pada waktu sekian-sekian ada peluang cerah "being spotted" dari team Scotch Brite dan dapatlah Goody Bag!

Ok, chowww bedah.
Hari nak mengutip hadiah ialah hari Jumaat, hehehehe...

Comments

Mama Zharfan said…
selamat mengutip hadiah hehhe
mummy_ayu said…
tu la..nak gak tgk cita nie..tapi tak tau la bila..emmm
Nana said…
antara cite yang nak tgk
wahh..ni yg mmbuak2 nk tgk citer snow white nih
Em's Family said…
i pun teringin nak tengok, tapi hubby cerite gini kurang berkenan sikit