#TSDayOut To Kuala Selangor - Episod 4: Makan Seafood Yaww!

Perhentian seterusnya ialah Kampung Penambang. Soping2 sikit kat situ, cukupkan syarat beli ole-ole dari Kuala Selangor.
Dan kami telah berhenti singgah makan seafood di sini. Dan dikatakan restoran ini begitu famos dikalangan penduduk tempatan kerana kesedapan masakan seafoodnya. Nampak kedai makan biasa2 jer tapi ramainya pelanggan.
Ada sup fishball. simple dan rasa biasa-biasa ajer.

Tapi hidangan lain yang memang ketara kesedapannya seperti:-
Sayur sawi goreng biasa bersama bawang putih.
Udang masak masam-manis dengan mayonis :)
Sotong goreng tepung, rasa ranggup dan kepedasan sedikit.
Ikan talapia (rasanya lah), masak stim. Ohh sedap ada rasa tom yam, pedas bersama halia.
Butter crab!
Crab masak bercili dengan telur asin :p

Heheheheh, banyak dan sedap-sedap...
Paling BESH dapat makan dan bersembang ngan rakan-rakan sepejuangan :)
View kat tepi restoran pun sangat cantik. See Ain layan blues di waktu senja :)
Bergossip kita ya! Bak pantun lama "Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati :) "

Abis jer aktiviti makan sedap terus gerak ke Kampung Kuantan, bagi menikmati keindahan malam yang diterangi kerlipan kelip-kelip... Next entri beb (last entri).

Comments

Mama Zharfan said…
terliurnya tgk crab tu ...
Nana said…
mak aii bole masuk dalam list ni
mgm nak cari seafood area sana
Sedapnya ketam :-) ehhhh u menang contest apa ayu dpt gi sini?
tergugat i tengok ikan talapiah tu yaw!!!

-madammondoq-
Hermit said…
kehkeh... baru je lunch kat sana td ngan adik BB... tapi Restoran sebelah dia ler... patutler masa sampai kat sana macam kenal je tempat nih.. ada patung crab depan pintu masuk kan Mi?
:P

Popular Posts