Kejar Chef Wan hingga ke KFC KB!

Wah tajuk bukan main ya, hik hik.
Tajuk tu laki den yang tulis... Amboi!
Mentang2 die tolong uploadkan gambar siap ngan tajuk entri die tolong "set"kan, hahaha.
Memang pun sampai ke KB saya carik Chef Wan...
Saya kalau balik kampung memang jenis tak suke duduk rumah...
Saya suka berpoya-poya di luar, hahahaha... jejalan ler gamaknya.
Alang2 dah sampai negeri orang naklah buat aktiviti seperti shopping, jejalan kat tepi pantai dll.
Kebetulan pula time saya balik kampung, Chef Wan datang KB. Apa lagi saya heret lah my laki dan famili untuk join event KFC. Gamaknya mak memang suke buat aktiviti, hik hik.
Aktiviti yang dianjurkan antaranya pertandingan memasak, teka rempah ratus, sesi berfoto poyo dengan Chef Wan dan cabutan bertuah (sorang jer pemenang dapat ipad 2).
Ramai gak orang yang join tapi rasanya tak seramai event KFC yang diadakan di KL/Selangor.
Chef Wan datang lambat... lambat berminit-minit jugak :(
Chef Wan datang dengan spek hitamnya plus suaranya yang serak...
Chef Wan ni memang BZ orangnya. Ni pun Chef Wan baru jer balik dari Pesta Laksa kat Langkawi.
Saya join pertandingan memasak berpasangan dengan adik ipar yang bongsu---Rais :)
Ada dua segmen, yang pertama mencelup ayam ngan tepung----wa failed! hahahah...
Lepas tu pertandingan buat coleslaw...
Kerja memotong semuanya saya buat. Pisau satu jer, lagipun adik ipar saya kecik lagik :) Cam tak sesuai nak suh buat kerja potong-memotong.
Rais yang tekun membantu...
Saya yang tekun mencincang...
Hasilnya --- My coleslaw!

Lepas tu bersungguh Anaqi menyertai segmen meneka rempah ratus...
Bersungguh Anaqi die orang pertama beratur & mencuba :)
Hahahahah... Salah ya dik non...
Dan Anaqi paling excited, nak bergambar dengan Chef Wan...
Hasil berlenjan bersama Chef Wan, dapatlah voucher KFC 100 hengget...
Dan gambar bersama Chef Wan siap ada tandatangan lagik!
Cuti sambil beraktiviti, ok aperrrrrrrr... hahahaha



Comments

kak ayu mmg tabikla sampai ke kelantan pun sempat event lagi hehe
- zuriey - said…
wah bestnya dapat voucher lgi
yatie chomeyl said…
best la u ayu, selalu tau kalau ada event apa2. nanti I blk msia, I nk u update kat I event yg ada tau..leh I join u mengejar event sana sini..I pun sukaaa hehehe
mimie.. said…
perghh bestnye dapat jumpa chef wan... ^_^
yumielufya said…
Bestnya..jauh bebenor kak Ayu ni join event..hari tu dah terniat nak pergi kalau tak bersalin lg..tapi apakan day hajat tak kesampaiaan..kalau tak dah tntu kita berjumpa kan Kak Ayu..tkpelah jumpa lain kali,kalau ada rezeki
Hermit said…
hek eleh... dah memang awk beriya nak join sbb aritu terlepas chef wan kat KL kan? cuti pun lagi giler contest... adoi...