Monday, September 17, 2012

Cikedaut Bilik Deluxe "The Royale Chulan" Yang Owesome!

Sempena dengan cuti 16hb September, saya memang dah plan awal2 booking untuk tido semalaman kat Hotel "The Royale Chulan" yang selama ni hanya dipandang dari jauh jer. Hotel ini betul2 bersebelahan dengan Restoran Seri Melayu, dekat juga dengan KLCC.

Budget nak citer, kami bercuti dekat-dekat jer, hahaha. Ni pun hadiah voucher yang nak expired, so cepat2 langsaikan sebelum membazir gitew jer :p
Deluxe room yang chantek. Walaupun style katil single tapi still nampak besar dan bolehlah tido anak-beranak. Dapat imagine-kah? Hehehe
Me pakai palazo polkadot yang baru dibeli. Rasa sweet jer kaler diee? Warna merah2 orange :)
Di setiap barangan milik hotel ini terukir perkataan "RC". Contohnya di bantal terdapat sulaman emas R C, nampak esklusif, kan?
Afiq memang suka "pose" gaya "peace"
Sebelah bath tub dier siap ada tingkap kayu. Cam boleh skodeng kalau saper mandi kat bath tub...
Bilik air dan bilik mandi (shower room)
Ada alat penimbang berat badan kat situ.
Yang menjadi kegemaran saya setiap kali masuk ke bilik air
Setiap bilik hotel mesti ada meja dan kerusi menulis.
So, memang tempat diletakkan laptop, senang nak melayari internet bila-bila masa.
Selalunya Dedetlah conquer duk main games...
Tu jer, citer bilik. Dah get ready nak berlenjan dalam kolam mandi lak.
Kebetulan swimming pool ni satu level dengan bilik iaitu di level 2, memang sakanlah anakanda2 asyik nak mandi kolam :)

Psssssst: Percutiaan ala2 penginapan esklusif ditaja memang syok. Nak pergi sendiri dengan kadar semalaman satu bilik yang saya dapat ni RM426, memang rasanya sayaaaaaaaaaaang nak bayar pakai duit sendiri :) Paling penting janji anak2 hepi...

4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

contest mmg memberi ke"happy"an pada family kan

Wan Amira said...

cuti2 gini kalau dapat free memang syiokk.. nak nak kalau cuti kat kl, takkuasa nak pakai duit sendiri ehehe

Mama Zharfan said...

siyes sgt besh!!!!!!!!!!!!!!

mama tisya said...

sgt best dpt cuti2 free...bilik pn cantik..otel ni blkng opis kita je..ari2 lalu