Kebaikan Susu! | Cara Mudah Nak Menang 200 Hengget!

***Sticky Post for 24 Hours, latest entry pls scroll down yeahh!
Seronoknya apabila menikmati susu bersama keluarga tidak kira pada bila-bila masa dan di mana jua. Apatah lagi dengan adanya kempen “Minum Susu Dutch Lady selama 21 Hari”. Bagi menyokong  kempen ini secara tidak langsung menjadikan saya begitu kreatif menghasilkan pelbagai hidangan yang menggunakan susu sebagai salah satu bahan utamanya.
Sebagai ibu, saat paling seronok ialah ketika melihat anak-anak membesar dengan sihat, cergas dan bertenaga setiap hari. Setiap kali waktu bersarapan, pengambilan susu adalah perlu sebagai bekalan tenaga mereka sepanjang hari  di sekolah.
Di waktu petang, ketika membuat latihan sekolah, anak saya juga suka mengambil susu bagi menambah stamina dan menajamkan fikiran mereka. Efeknya, walaupun sudah seharian di sekolah dan sempat bermain di padang bersama kawan-kawan lain, namun semasa membuat kerja sekolah  beliau  tetap cergas, tidak lesu atau kurang  bermaya.





Sebelum tidur selain dari amalan membasuh kaki (untuk mengelak mimpi ngeri, heheheh), minum segelas susu juga menjadikan saya dan ahli keluarga lain berasa sungguh selesa dan mudah tidur. Bak kata suami saya, “tidur lebih nyenyak daripada biasa”. Anda perlu cuba kerana terbukti kesannya, apabila kami bangun pagi emosi diri berasa tenang dan ceria.


Chopppppppppppp…
Sambil minum-minum susu, why not kita join sekali peraduan yang dianjurkan oleh Facebook Dutch Lady Malaysia 
Boleh menang RM 200 uolls, sekiranya idea menikmati sajian susu kalian dipilih J
Senarai produk utama yang boleh digunakan ialah :-

   1) Susu UHT Dutch Lady                                        4) Susu Tepung Famili Dutch Lady
   2) Susu Disteril Dutch Lady                                     5) Minuman Yogurt Dutch Lady
   3) Susu Dipasteur Dutch Lady                                 6) Yogurt Dutch Lady

Contohnya, kita boleh lihat di dalam aplikasi “Nikmati Susu dalam 21 Hari”.  Klik pada tab “Program 21 hari”. Pihak Dutch Lady ada memaparkan idea sajian susu selama 7 hari pertama. 

Memang nampak sedap-sedapkan. Saya ada mencuba susu kocak dan lempeng tengahari
J. Siap “cetak” dan disimpan dalam buku koleksi resepi saya ya, hehehe.

Dan untuk sajian 14 hari seterusnya idea sajian akan dipilih daripada penyertaan-penyertaan yang diterima dari uolllssssssss. Seperti yang sentiasa canangkan, sekiranya sajian anda terpilih anda berpeluang memenangi wang tunai sebanyak 200 ringgit Malaysia. Boleh hantar banyak pernyertaan tau!

Nak lihat penyertaan daripada peserta lain boleh klik pada tab “Galeri Idea”. Anda juga boleh melihat pelbagai idea sajian susu melalu tab “Idea Rawak” yang boleh di’klik’ selepas pemenang Minggu ke-3 diumumkan pada 10 Spetember 2012.



Kat sini ada macam-macam resepi yang menarik dan boleh dicuba. Terliur saya melihat puding caramel pisang J. So kalau berminat boleh “save” dalam folder resipi anda atau terus jer “cetak” dari situ.
Take note:  Keputusan pemenang bagi hari yang ke-8 hingga ke-14 akan diumumkan pada
3 September 2012, manakala keputusan bagi hari yang ke-15 hingga ke-21 akan
diumumkan pada 10 September 2012.

Jeng jeng,
 Paling penting kita dapat menambah ilmu dan idea dalam menghasilkan sajian susu yang enak-enak buat keluarga! Besh banget!

hapdet: tahniah pada MZ, Zety dan Nana-->pemenang untuk Week 3 :)


Comments

Mama Zharfan said…
i love dutch lady milk :) :)
Falsya said…
dulu xsuke minum susu..skang nie berkotak2 beli..hehehe..

congrats for those yg menang..;D
CikLily Putih said…
sedapnya coklat susu, harus pekena setiap malam sebelum tidur
ada lagi ke contest nie kak ayu
tq sis :) :)..
eh,konpius dah,nape sis & mz buat entry DL ye? ade kempen/contest ape2 lg ke ?
zeti--advertiriollllll hahahah
susu DL mmg terbaek kan... ;)
Nana said…
thanks :-)..,smlm durch lady call duit smgu lg msk
Wildan said…
Susu memang perlu untuk pertumbuhan anak-anak. sehingga harus disediakan setiap hari.

Popular Posts