ChurpOut 2012 | Gather2 Bersama Churpies

Ahoi!
Saya ada "register" nama saya untuk menyertai event ini "#ChutpOut2012"!! di FB ChurpChurp. So berialah tengok tentatif yang bermula seawal 11 pagi dan berakhir 10 malam. Tapi tak sangkalah pagi Sabtu tu hujan selebat-lebatnya hampir ke petang. So, plan nak pergi tertangguh sampai ke malam.

Malam lepas Maghrib baru nak gerak. Sib baik dekat rumah. Kalau dibuatnya jauh lat Putrajaya memang #nanges dalam hati takleh join, hik hik..

Dah sampai kat tempat event, ketuk dahi sepuloh kali, huhu lupalak nak bawak kamera canggih manggih. Adoihai lainler kalau ada Samsung Galaxy Note 2, confirm gambar yang diambil semua chantek2 hasilnya. So, buat pejam-pejam mata dan tahan hati untuk bersuara ya bila melihat gambar-gambar kat event yang kurang ke"UMPPPH"-han , huhu
Mula-mula kena register dulu. Kebetulan 3 anak lelaki saya ikut dan sangat beria nak main games---Dan masing2 ada akaun FB dan twitter sendirik (Amboi anak zaman sekarang ya, tapi cam Afiq yang 5 tahun die tak tulispun kat FB dier--tapi keje die upload gambar muka famili dan sendirik, tiap minggu hokeh!)
Masa saya sampai banyak booth kat #Marketplace ni dah tutup. Sedih, baru ingat nak cuci mata kat Fashionvalet --> teringin nak jumpa ngan Vivy, nak skodeng Sazzy Falak-nyer koleksi, Fourfeetnine dan Cheesie katanya menjual stylo mylo yang menjual koleksi peribadi mereka sendiri----hmm, terlepas hokeh :(
Macam-macam games ada kat #FunCircuit. Ada yang masukkan gelung kecik ke dalam botol dan macam-macam lagi. Tapi yang agak ekstrem sikit kat booth #6 Mighty rodeo bull--hik hik. Kena pegang kuat2 "bull" tu. Kiranya saper paling lama bertahan duduk atas "bull" dianggap hebat :)
Dah main beria-ia dapatlah cop kat kad :)
Buat apa kad ni, oo yess kalau dapat semua cop kat setiap booth kita main games. Boleh buat cabutan bertuah dapat hadiah khs dari ChurpChurp, I likeeeeeeeee.
Booth tajaan Celcom paling menarik perhatian. "Dunking Yourself", kalau bernasib baik boleh menang hadiah yang bernilai sehampir RM10K...Tapi main game ni akan basah lencun!
Dan ianya sangat berbaloi kalau menang!!!
Tak salah Bro. ni menang TV besaq punya :)
Beshkan!

Persembahan artis malam tu, NOT BAD. Walaupun saya tidak begitu mengenali mereka tapi persembahan tetap hebat.LAgu yang dipersembahkan agak rancak, hilang rasa ngantuk saya, hehehehe. Cuma kerusi berhadapan kat pentas tu agak kurang membuatkan saya penat juga berdiri lelama, huhu. Ada juga fashion show dari Fashion Valet dan Amber Chia Academy. Baju-baju yang diperagakan cantek2 tapi alangkah BESH kalau ada peragaan dari team Jezmine Blossom juga :) .Kemunculan Daphne Iking si "gorgeous mum" memanaskan malam tu walaupun hujan----ahem semua takde gambar, bateri kamera weak :( :(

Inetari aktiviti yang berlangsung #ChurpOut2012:

#FunCircuit

Rodeo Bull, Dunking Machine, Electic Maze, Zig Zag Wheel, Balloon Pop, High Striker

#Stage 

DJ Fuzz, DJ Daphne Iking, DJ Patricia K, MandHanD. dayDream, Fashion Valet - Outfits, Amber Chia Academy - Models, Silence SpeaksHalf Past Six, Lim Sher Lin, Skyward, CheerAces, Project Elementz, EcodrumCircle, Malaysian Ukulele Group, Dan Khoo Productions, Joseph Germani, The Ming Thing, Bryan Lim TV, Jinnyboy TV, and Grim Film 

#Marketplace 

SF by Sazzy Falak, Ringo Tan aka Cheesie, Audrey Ooi aka Fourfeetnine, Jane Chuck, Joyce Wong aka Kinky Blue Fairy, Jezmine Blossom, Tey Cindy, Ming aka The Childlike Empress, Maria Elena, and Delectable by Su

#Inspiration

Beat Kitchen, Miao & Wafu Pafu by Akiraceo, Malaysia Ukulele Group, EcoDrumCircle, Chee Ching, Mercy Malaysia, Power Over Cervical Cancer, WWF, SPCA, Fugee School, Do Something Good, and Pride Foundation

Balik dengan gembiranya..........
sebab meriah dengan hadiah :) :)
Dalam banyak2 hadiah, anak saya paling teruja dengan patung ChurpChurp..
Siap berebut-rebut lagi, adoihai!
Saya paling suka yang ini---ianya thumb drive, comeykan

Tengok promo pasal #CelcomNote2, cam menarik jugak..
Hmmm, spesifikasi dibawah saya copy paste dari website Celcom

Samsung GALAXY Note II

Bring your inspirations and ideas to life with the ultimate creative tool.
Android 4.1 (Jelly Bean)
5.55" HD Super AMOLED display
S Pen Stylus
1.6 GHz quad-core processor
8MP Camera

Spesifikasi memang menarik, apatah lagi ianya datang bersama promosi.
Slim begitu gorjes memang menambat hati.
Paling penting aplikasi banyak, pelbagai kegunaan mengikut trend masa terkini.
Kecanggihan teknologi digunakan hanya melalui hujung jari!

Siyes, saya teringin nak memiliki android ni!
Giler kentang syok dapat berchamhore tanpa risau "Alamak tak bawa DSLR lak hari ni"

Sesuai dengan gaya wanita moden berkaliber seperti saya..
Erkkkkkk, muntah sebesen, HAhahaha

Apapun BEST kan kalau dapat memiliki....
Fuhhhh mintak jatuhlah dari langit..
(" - ")

Banyak juga promosi dari Celcom dan Xpac...
Cer KLIK KLIK...


So, uolllls kalau nak tahu pasal event ChurpChurp yang dah lepas dan akan datang boleh juga jenguk kat sini..
*************
BESH event ni sebab banyak aktiviti yang disediakan, pertunjukkan pentas yang tak henti2 dengan pelbagai aksi persembahan--pertunjukan fashion, muzik dan  macam-macam, booth-booth jualan pakaian glam, cupcakes sedap2, aksesori dengan harga berpatutan--pendek kata semuanya ada dari ChurpChurp untuk Churpies!

Comments

CikLily Putih said…
ooo pi GGak ek.. k lily tak pi pun coz outing denGan family la. best tu dapat tumbdrive kan
pergi malam kak lily seab siang tu hujan lebat sangat kan, hehehe
Mama Zharfan said…
ur kids pun dh sgt2 expert bab2 join event heheh
suzz--dowang suke main games :)
Ezna said…
x pi pon sebab malas nak ambik tahu...hahahaha.....:-)
Wan Amira said…
rajin betul u join2 event ..
amirnawawi said…
Waa.. bestnyer.. Saya teringin nak pergi tapi sayang ianya jauh