Naik Bot dan Snorkeling di Pulau Mamutik Dan Pulau Manukan!

Awas entri kali ni banyak giler gambar :)
Dah sampai Sabah haruslah pergi snorkeling, kan?
Rugi tak pergi sebab Sabah ni banyak pulau yang chantek-chantek...
Siyes, antara lokasi yang menjadi tumpuan pelancong negara luar terutama pada mereka yang berminat membuat aktiviti dalam air---scuba, snorkeling, berenang dll
Biasalah model, nak naik bot pun nak bergaya...
Takleh blah, hahahahaha...
Mak dier cool jer :)
Dalam hati yang ada taman, bukan main kecut perut ...
So kitaorang sewa satu bot RM500 untuk satu hari---target gi 2 pulau jer :)
Antara jemaah keluarga yang menyertainya...
Akid tu sebenarnya seorang yang sangat panik dengan ketinggian dan kelajuan...
So, time ni die dah membebel macam2, stress kitaorang dalam bot :)
Mak Sha dan Anaqi :)
Kejap jer pakai spek hitam, masa bot dah start laju bukan main kuat Amani ni menjerit... adoi!
Air jernih sangat, tengok dari permukaan dah nampak ikan-ikan kecil berenang kesukaan (ayat takleh blah, hahaha)
Di jeti depan pintu masuk pulau...
Ini adalah gaya Afiq sebelum berlenjan dalam air laut untuk aktiviti snorkeling!
US!!!!!
Best giler walaupun panas terik sebab air lautnya bersih dengan pemandangan chantek...
Afiq dengan trademark 'peace' walla...
Pelbagai ragam orang beraksi untuk dipotretkan...
Yang tak tahan ada yang beraksi gaya "Gangnam Style"--hebat sampai ke Pulau dowang bawa aura Gangnam, hahahaha...
Model pulau :) I like this pic very much :)
Owang lain sibuk bersnorkeling, Afiq sibuk nak bergambar!
Yang ni antara artifak yang dipamerkan secara dekat di Pulau Manukan.
Kaki Anaqi hasil bersnorkeling yang tak hengat dunia...
Kecoh anak-anak cerita ngan saya yang dowang jumpa ikan "Lord of The Ring"
Rupanya ikan buntal yang tajam2 tu (ghupa cam bom). Kata Mak Sha ikan ni kalau kita terkena memang bisa sesangat!
Gaya sebelum balik...
Cantek, kan?
Ni belum dapat pergi scuba...
InsyaAllah satu hari kita berscuba pulak ya... tapi kena ada lesen dululah :)

Kalau dibandingkan antara Pulau Mamutik dan Manukan mana paling chantek?
Dua2 cantek cuma Pulau Manukan ni nampak lagi maju dengan ada kiosk makanan dan segalanya...
Kalau pantai rasanya Mamutik lagi kurang orang berbanding dengan Manukan :)

Jom uollss bersnorkeling, hehehehe...

Comments

juelee said…
hehe best rindu nak gi snokelling aishhhhhhhhhh dulu saya gi manukan ngan mamutik gak...tp rasa manukan lg best
Mama Zharfan said…
teringin nak bersnokling :)
Falsya said…
tingin nak gie snorkeling lagi..tp skang nie dh xleh nak masuk laut sbb kulit sensitip ngan air laut..sedihhh
teringat time honeymoon dulu
Ezna said…
me cam takut snorkeling dah..hihi
Ayu Zarina said…
aritu pergi sabah semata2 scuba jer kat private island...next time kena pergi sini lah

Popular Posts