Sneak Peak Kiram Village Kundasang Sabah

Perjalanan dari airport Sabah ke Kundasang hampir 2 jam lamanya.
Rasanya sangat jauh dengan jalan yang bengkang bengkok, penant punggung duk lelama kat keta. apatah lagi sekarang ni musim hujan memang agak nampak "adventure" perjalanan kami.

So, kami telah menginap di Kiram Village, rumahnya yang agak chantek cam citer LOTR---umah Hobbit tu, huhu. semalaman RM300. Tapi datang musim hujan, lalat MasyaAllah sangat banyak. Rimas tengok, seb baek lalat ni spesis tak berak merata-rata. Hahahahah

Wifi Kiram ni lembap betul, die pantas time tengah malam ajer. So takdenya saya nak berjaga tengah malam nak hapdet entri, huhu. Wa bercuti :p
2 model di depan Kiram Village..
Kalau straight jalan depan tu ke Mesilau Park (antara check point untuk orang yang mendaki Gunung Kinabalu)
Gambar model keluarga wajib ada...
Sini banyak giler bunga2 yang menarik dan chantek
Salah satu umah kat Kiram Village...
Ada lagi chantek...
Menyusul di entri lain ya..

Ok, sat lagi nak gerak makan durian, nak cari strawberi park, nak jejalan sekitar Kundasang sebelum bertolak ke KK untuk 2 malam lagi...

Moga semua yang dirancangkan dipermudahkan, amin

Take care uollls

Comments

Falsya said…
Cantiknyeeeeee...nyaman je rase tgk umah gitu..
tempat ila honeymoon dulu. kak ayu sewa keta ke teksi yg bawak ke kundansang tue
Beshnye Kundasang..
selalu dgr org bercerita pasal kundasang ni tp eija blom ada rezeki lg utk kesana, selalu g Sabah atas urusan keje blom pernah lg holiday..huhu