Friday, December 21, 2012

Menang Set Meja, Malangnya Pecah Dapat Extra Hadiah!

Saya dapat panggilan menang hadiah hari Rabu lepas (kalau tak silap) dari PIC Majalah Impiana Karangkraf. Katanya saya pemenang utama dalam peraduan yang dianjurkan. Hadiah set meja nilaian RM6K! Pehhh telan air liuq dalam2... Masa dapat panggilan tu saya sakit kepala dan badan macam rasa dedah2 nak demam... Dengar jer hadiah RM6K terus sihat waalfiat ---- Hahahahah

Saya ada berkicau2 ngan Dedet, "Bila-bila free, amiklah hadiah meja makan tu, last day kena amik 31hb tau!" Dedet cam biasa buat muka toye seposen dier... Tiba2 pagi ni Dedet call ketika saya berperang dengan Amani ~ Kesnya Amani tak nak gi sekolah sebab kuku kaki die panjang. Hangin betul sebab kuku kaki pun boleh jadi isu tak nak gi sekolah... Erkk panjang pulak bebelan yang tak bermanfaat ni...

Dedet kata die nak gi amik pagi ni so terus saya call PIC. Alhamdulillah semuanya dipermudahkan. Hubby pergi dengan lori 3 tan. Gigih mengangkat meja dengan kawan opis dier... Hmmm pendek citer ntah macam mana angkat terjatuh. Pecah meja RM6K saya! Waaaaaaaaa...

Dowang tak perasan, permukaan meja tu cerminnya tak diikat. Tapi PIC tu baik hati die tambah hadiah! Dapat satu kerusi arm chair yang besaq dan coffee table yg jugak besaq... Opss meja makan tu Dedet amik jugak. Kiranya dapat rangka meja makan beserta kerusi2 sekali, huhu...
Ni kerusi gantian tambahan. Cantek dan besar, kan?
Suke... suke cam kerusi umah my BFF Ezna...
Coffee meja kaca jugak...
Cantek rekaannya warna merah darah lak tu!
See rangka meja beserta kerusi, huhu
Ni tempat alas duduk meja makan...

So, Dedet kata nanti dier tempah cermin atau kayu (kena highlight sikit perkataan dier, sebab kos ditanggung sepenuhnya oleh Dedet, hahaha). Tapi rasanya tunggu kitaorang pindah umah baru kot baru antar repair.

Kesimpulannya:
1. Umah saya dah macam tempat pengumpulan barang2 terpakai.
2. Kena segera carik umah baru.
3. Rezeki dapat tambahan hadiah dari PIC peraduan yang prihatian. Sayang ketat2 ngan Cik Mardhiah Impiana :)

Sekian, terima kasih.

12 comments:

Wansteddy Tales said...

hadiah gantian lebih mengujakan lagi tau! wan suka amat deco english style cmtu. tp hubby lbh minat modern deco. tahniah kak ayu :D

SyaNa said...

nasib dapat gantian kan
ok la lawa arm chair tu

Nafisa81 said...

wow! bestnya baca cerita org dapat hadiah ni..

Hermit said...

elo meja tu dipecahkan oleh org Karangkraf ye... masa depa angkut nak kuar bawa kat lobi tu yg pecah... Anyway dak2 tu memang bagus, mintak maaf byk2 & offer ganti barang lain... Coffea table tu yg limited edition punya, supplier hanya buat sepuluh bijik.. Siap ckp hanya 10 bijik je dlm Malaysia ni bang.. sy jwb je balik "Eloklah tu, pecah yg ni pulak tinggal la 9" Miahahahaha

Ezna said...

cantik arm chair sebijik cam rumah aiiiii jek cuma kaler jek lain

Nad @ MamaZN said...

Kak ayu, hadiah dh diterima,,,mekaseh! Sayang ketat2! =)

@e_da said...

bestnya... murah tul rezki...

GreenJade said...

wahh bestnye rejki ujung tahun yg mables :)

takpe gantian extra pun lawa sgt...i loike :)

mama tisya said...

klakar la komen dedet...tp tkpe ada ganti ..cun jugak..nanti msk umh baru dedet cover smua yg nk direpair...hehehe

- zuriey - said...

rezki2.. tahniah akak..bukan senang nak dapat tu

Mama Zharfan said...

siyes sgt besh !!! cun banget!!

ummi aiza said...

Jomlah k.ayu beli rumah berjiran dgn saya. Kot nanti ada hadiah contest taknak guna, boleh pass kat 'jiran sebelah' kihkihkih