Sunday, December 9, 2012

Wreck-IT Ralph! Best Jugak!

 Sabtu saya dan anak-anak ada preview screening filem animasi terbaru "Wreck-it Ralph" kat One Utama. Mula2 saya menang 2 tiket jer (dalam hati ada ke logik citer animasi kartun dowang kasi 2 tiket jer lainlah filem serius-sebab kartun biasanya orang akan pergi dengan anak lainlah citer serius cam Twilight dll dowang akan datang couple)..

Hmmm, sampai sana terus jer saya tanya "takde tiket lebih ke dik?"
Terus adik tu jawab "Ada kak, akak nak berapa?"
Pehhhh...see kena bukak mulut dan tanya...
Kalau diam dan redha memang tak dapat menonton seisi keluarga...
Dari plan dua orang jer akan menonton last2 satu famili dapat menonton--dah cam event outing satu famili! I like :)
Citer animasi ni "not bad"
Ada part kelakar dan sedey...
Tapi banyak "value story" disebalik citer dan sangat bagus untuk tontonan anak2 sempena dengan cuti sekolah. My laki yang bukan peminat animasi pun kata "BEST" so best sangatlah kot..ooh ya saya masuk lewat 1 jam sebab join event Herworld, heheheheheh.

Dan Anaqi menangis teresak2 dalam panggung..ceh anak laki den ni memang hatinya penuh taman :p

Untuk review filem, boleh baca yang saya copy paste kat bawah :)

Synopsis

Ralph is tired of being overshadowed by Fix-It Felix, the "good guy" star of their game who always gets to save the day. But after decades doing the same thing and seeing all the glory go to Felix, Ralph decides he's tired of playing the role of a bad guy. He takes matters into his own massive hands and sets off on a game-hopping journey across the arcade through every generation of video games to prove he’s got what it takes to be a hero. On his quest, he meets the tough-as-nails Sergeant Calhoun from the first-person action game Hero's Duty. But it's the feisty misfit Vanellope von Schweetz from the candy-coated cart racing game, Sugar Rush, whose world is threatened when Ralph accidentally unleashes a deadly enemy that threatens the entire arcade. Will Ralph realize his dream and save the day before it's too late?

3 comments:

Goh LinLin said...

so many bloggers went to see this. Must b good eh ?

Ezna said...

wahhhh...sedih ek anaqi. Nanti dah beso pandai jaga mummy nih :-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

untung la dpt tgk 1 family..
betul2 menghayati anaqi sampai menangis..