Ber-Muay Thai Bersama Tiz Zaqiah + Dream Sisters (Amira, Anis, Aisyah dan Aimi)

Semalam saya berpeluang mempelajari seni mempertahankan diri Muay Thai di Madman Studio USJ Taipan bersama... ahem ahem... Chef Anis Nabila + adik beradiknyer. Ada Amira, Aimi, Aisyah dan Asma :) Cantek2 adik-beradik Chef Anis ni. Ekceli dowang ni yang terbabit dalam rancangan Dream Sisters yang disiarkan setiap hari Isnin, TV9 10.30 malam.
Muka hitam berminyak sila abaikan ya...
Penat giler serta sakit segala sendi urat saraf duk belajar tinju cara orang Thai... Hahahaha
Banyak teknik cara menumbuk dan menendang, ngeee ngeee
 Masa belajar kat atas gelanggang saya punya mencugap...
Pehhh rasanya turun setengah kilo untuk aktiviti yang dilakukan malam tadi :p
Sakit wohhh menumbuk punching bag tu...
Tapi cam boleh menghilangkan stress... Agak2 stress dengan saper2 bayangkan muka die kita tumbuk2 kasi belasah sampai rasa lega * Poyo sangat kan? Hahahaha
Tiz berMuay Thai bersama owner pusat Muay Thai :)

Kat situ juga ada disediakan refreshment untuk kitaorang. Semuanya makanan berkhasiat. 
Tapi bila penat memang tak der laratnyer makan...
 Saya & Amani ngan Tiz Zaqiah yang cun...
Tiz die memang suka senyum tapi kurang bercakap, nampak pendiam.
Tapi kalau kita start borak, memang die peramah...
Suara die sedap ler... dengar die bercakap pun dah rasa suara die sedap, bila menyanyi? Hiks!
 Kali kedua jumpa Chef Anis. Pertama kali masa saya temankan Anaqi untuk shooting bersama Chef Anis di rumah beliau. Hepi giler dapat jumpa balik. Dan Anis memang sangat peramah macam dulu...
Siap tanya lagi kat saya "Naper tak bawa Anaqi?". Heheheheh
 Amira yang sempoi... Jenis nampak gila2 orangnya...
Terror berMuay Thai ni... rasanya Amira ni pun hebat beryoga :)
 Wrapppp...
Fuhhhhhhh...

Saya baru perasan yang seni Muay Thai ni sangat seronok bila kita pelajarinya. Dia ada teknik bukan main belasah jer. Teknik pernafasan cara menumbuk tangkas, mengelak sipi dan banyak lagi. Isk isk isk...
Baru belajar intro rasa diri dah hebat cam leh lawan kat gelanggang, wakakakakaka...

So, uollls jangan lupa menonton Dream Girls Sisters setiap Isnin kul 10.30 malam di TV9.
Best citer ni!---promote nampak :p

Thanks to kawan baik Amira dan Tiz, yang layan saya borak sakan malam tadi. Sampai sekarang menyesal lupa nak tanya nama... Hahahahhaha...

Many thanks to Yam my kazeeen yang kerlass gitew sebab invite saya untuk turut serta :)

Comments

Mama Zharfan said…
sgt bagus utk lose weight ni kalau diamalkan hehhee
Aishah Megahasz said…
Fuh...retis :D
Yala....buat selalu harus kurus badan dan gojes macam adik-beradik Chef Anis.
Ezna said…
yam tu siti mariam kah?
- zuriey - said…
semangatnya ber muay thai
eB said…
yer ker? cam minat plk :)
:: Cik Viva :: said…
salam... :)
tak penah tengok lagi dream sister ni..slalu tengok iklan je..chef anis tu cantek kan..
uishhh..ni yg rase nk zumba nih,hahah
wah takut saya! hahaha ganas jer ..tapi bagus untuk mempertahankan diri seni ini