Friday, March 22, 2013

Karipap Gergasi, Uollll Pernah Cuba tak?

Posting semalam citer makanan, 2 hari sebelum tu pun pasal makan kat mana...
Ater nak jadi blogger jalan-jalan carik pasal makan lak ni ya, wahahaha
Giler penat saya lately ni...
Macam tak caya jer saya dah seminggu terskip breakfast gara2 keadaan BZ yang teramat sangat, takdelah stress sangat cuma banyak perkara yang perlu diselesaikan - kerja + kerja + facebook (errrk)
So, hari ni saya nak share satu gerai yang agak pamos amos...
Pamos sebabnya gerai ni pernah keluar rancangan jalan-jalan cari makan...
Kerlasssss u...
Biarpun takde air-cond ataupun kerusi empuk...
Tapi sebab populariti makanan yang dijual itu tinggi terus dapat masuk tv...
To be specific, lokasi gerai adalah di jalan Sungai Buloh-Kuala Selangor, terletak berhampiran simpang tiga Kuala Selangor. Orang Kuala Selangor mesti tahu kat mana lokasi gerai ni punya!
See harga adalah seperti yang tertera, RM2.50 sahaja :)
Ni kalau kerja mengukur, memang my hubby ler...
Die memang bawa merata tape mengukur...
 Kasi zoom sket... Panjang 7 inci lebey... Fuhh...
Makan sebiji kenyang cam makan sepinggan nasi.
Tapi untuk saiz XS cam saya lah, wahahahahah *muntah ijau kejap 
Nak cakap saiz L cam tak logik pula... :p

Oh ya, kalau rasa nak buat sendiri, boleh pelajari resepi cara membuatnya dari Kak Norlinda...
Resepi beliau ni antara yang terpilih untuk Peraduan Warisanku Inspirasiku...
Ahem antara pemenang untuk peraduan yang dianjurkan oleh PLANTA
 Lagi senang copy then zoom.
Tapi rasa kalau nak lagi kelainan boleh try resepi ni...
******
*****
****
***
**
*
*
*
*
*
*
Nak enterframe jugak tu...
Hahahhaha... Resepi paling pendek tapi hasilnya memang shodap...

Psst: Kak Linda tak nak bukak gerai karipap gergasi cawangan Negeri Sembilan ker? Takpun yang frozen ke? Apapun sebelum tu, akak kirimlah sebijik dua kat saya untuk dibuat review, aceh!



8 comments:

mama tisya said...

tu la outstation kuala sgor aritu tk ternmpk la karipap gergasi ni

Nad MamaZN said...

Ada, saya ada nmpk
Tp kat area kapar

Mama Zharfan said...

me suka karipap inti sardin hehhe

Goh LinLin said...

Penang dulu got a lot, niwadays not popular cos d seller x pandai buat.

kakinakl.com said...

pernah lalu tapi dek sbb jalan sesak penangan cendul bakar..malas nak ikut jalan tu..ikut jalan kg kuantan lagi tak jem

Yatie said...

Orang pantang leh makan karipap tak..adeh kenapa time pantang nak makan semua benda?

Devi da Lil' DeviL said...

i suka karipap yg kat ikea..telur rebus sedap! hehe

Rosli said...

Ada lagi 1 Karipap Gergasi saya dah rasa intinya FUHHHHH...sedap sgt2.terasa rempah ratusnya.Budak ni dia hantar keJabatan Kerajaan dBandar Baru Bangi, Sepang dan Hospital Kajang setiap hari. Nak Call dia E-ONE KARIPAP GERGASI BANDAR BARU BANGI 017-3777013 (iwan)