Thursday, April 11, 2013

Confessions of a shopaholic! ---> Ya Saya Sendiri Ya!!

Azam dimulakan pada setiap tahun...
Tak tulis dalam diari sekalipun tapi dalam hati begitu utuh dan jitu memasang niat yang satu...
"No more shopping pada benda2 yang merapu"
"Say No To SALE! Jualan Runtuh dan Sebagainya..."
Ya arr... saya berjaya melakukannya untuk bulan pertama iaitu Januari :p
Masuk Febuari... errkkk terbeli... alasan memang TERRR beli...
Ingat balik pada azam yang ditanam setiap tahun...
Cool kejap...
Masuk bulan 3... Terbeli tapi dikukuhkan lagi kata2 penguat "Untuk Terapi Diri"...
Seee... Seee...
Giler teruklah saya punya azam on spending benda2 merapu...
Tapi herannya siap kali Terbeli tak pernah pulak Termenyesal yang jenis OVER2. Hahahaha
So... bulan ni awal2 minggu saya memang sengaja membeli...
Dah tak logik letak perkataan TER... kat situ...
 Beli baju jarang kena pakai ngan inner...
 Baju putih minat pada corak bunga yang berkait...
 Sling beg munge-munge...
Palazo 3 pasang...

Hamikkkkkk...
Ya arrrrrr
Camana la nak ubah perangai saya yang giler beli pakaian dan beg erkk plus kasut ni ya?
Taklah rasa menyesal sesangat cuma...
Teringin jugaklah... "Azam yang ditanam betul2, betul2 boleh dipakai"
Kan... Kan... Kan...
Ni nak confess, masa tulis entri ni... zalora.com dan poplook.com website dowang terbukak sama ni...
Isk!

6 comments:

Goh LinLin said...

Pastikan anda TERMakan lebih. Bila x muat x yah pegi sopin lageee

AkmaFaizal said...

Haha...klau byk terbeli, pas banyak2kan terDERMA pd badan2 kebajikan or org susah. In Sha Allah...dpt juga keberkatan dariNYA. :)

Nafisa81 said...

kalau TERtakmuat...boleh la letak kat TERmudah.my... :)

Mama Zharfan said...

Hehe me pun ter gak tp tgk keadaan poket gaklah

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

biasalah tu, xthn tgk kalau ada sales2 ni, tp kalau ada duit apa slhnye..hehe..

eija pulak selalu je Terbeli tupperware, tgk katalog xde la teruja nak beli sgt tp bila kwn bw mai g opis, mesti Terbeli jgk..huhu..

Cho Zila said...

takper nak gunakan.. ha.. ha.. menghalalkan cara... lagipun kita kerja untuk diri sendiri gakkan..