Sunday, May 5, 2013

Melepak di Kedai Kopi Pak Ali, Malam Sebelum Pilihanraya!

Lama tak keluar supper...
Duk KL memang sangat jarang nak kuar malam2...
Tapi kali ni balik KB bersempena dengan pilihanraya...
Memang meriah lah KB...
Seronok tengok orang berkempen, so malam sebelum pilihanraya saya
ngan MIL dan SIL keluar pekena roti tempayan berdekatan dengan umah...
Kat Kedai Kopi Pak Ali--kopitiam versi kelate mihmihmih
Adunan bulat2 memang nampak sangat gebus dan lembut...
Lepas tu bakaq dalam tempayan...
Kat sini dowang panggil roti tempayan kalau kat KL cam roti nan...
Tapi rasanya roti tempayan kat sini lagi besar dan lembut...
Sangaaaaaaaaaaaaaat lembut...
Lepas tu ada pilihan kuah, paling best kuah daging, sebab die guna daging cincang. Sedap woooo..
Saya makan sekeping roti tempayan tapi air teh beng siap order 2 gelas... :)
Kata melepak, kan? Ya arr ya arr...
My lakilak bz berkempen kat Bachok... Huh, budget YB letttewwww

2 comments:

Mama Zharfan said...

nampak sedap roti tempayan tu :)

Merlyn Hasshim said...

yg ni dekat Dusun Muda ker?