Pesta Buku Kusss Semangat... Ramainya Manusia Yang Suka Membaca... errkk Iya ke??

Sebelum kita bergerak ke Pest Buku, seeloknya perut tu kena isi dengan tenaga tambahan...
Saya memang sengaja masak nasi ayam brand magik berkeju..nak lebih tenaga..
So keju kena kasi lebih....buahahahahah..
Dengan nescafe tarik "brown sugar"....see balance kurang manis lebih keju :p

Ekceli ni sangatlah last minute plan...
Ater, si Dyana yang bersungguh jugaklah mengajak sekali ke PWTC...
Sebab pakej driver dan transport disediakan...
Saya ON jer lah kan...
I am so the very demanding diva...
Nak pergi Pesta Buku jer pun...
Buaahahahahahah

Sampai kat sana awal dah dalam kul 11 pagi...
Awal lah lagi kiranya belum pukul 12 tengahari, time orang keluar rehat...
Mak aiiiiiiiiiiiih... bersusun kereta...
Pusing carik makan pun rasa boleh habis burger sebijik ditelannya...

Kat dalam PWTC tak yah cakaplah...
Bersusun berlapis-lapis manusia... dari tua sampai ke bayi pun ada...
Hebat manusia mencari buku...
Ni nampak? Orang beratur panjang... sebab nak bayar...
Tumpuan kat sini novel cintan-cintun jenis cerita semuanya intipati "kahwin tanpa perasaan cinta"...
Hmmm... memang semua novel terbaru plot citer lebih kurang cam tu jer :p
Ramai rombongan sekolah...
Rajin betul cikgu depa bawak gi pameran...
Kalau saya memang tak koser... hahahahaha
Antara botth paling cantik kat sinilah...
Kiut jer penulis novel ni...
Kalau tak silap nama beliau "Ain Maisarah"...
Kalau saya pergi ngan rakan kerja...
Buku2 rujukan menjadi tumpuan utama...
Memang cekak2 pinggang kitaorang pulun cari buku untuk library...
Tapi tahun ni takdelah pulak... supplier buku invite saya untuk cari buku...
Nyesal kot... sekali saya beli buku beriban2 untuk universiti... Hahaha...
Ni belum kena belanja saya makan tempat2 mahal lagik...
So, tahun ni gamaknya saya kena pergi sendirik... Huhu
Muka hepi dapat beli buku yang harganya amat berpatutan...
Lepas tu kat booth "Arab Saudi" apa ntah berdepan dengan Berita Publishing dowang kasi Al-Quran dan terjemahan pelbagai bahasa secara percuma. Siyes free... Saya rembat banyak jugak-lain2 edisi... sebab nak kasi kat kengkawan dan adik-beradik...

Orang arab tu siap kasi saya plastik dan cakap. "Take it... take it... it's free... give your mum, your buddy"--dalam slanga arab dier...

Saya kan spesis Mak Sin Chan punya style... bunyinya perkataan FREE... uisk berdesup...

Apapun... ianya Al-Quran so bila kita amik, kita sedekahkan pada sesiapa... dan kalau boleh kita baca... InsyaAllah ada juga pahala orang yang memberi dengan ikhlas... :)

Comments

Fizah said…
ahhh tak dapat pergi...nk yg free tu boleyyy....?? heee

Popular Posts