Thursday, August 29, 2013

Final Entry : Cool Racer Berjaya Mengharungi Cabaran memasang "Hot Wheels" Trek

Koleksi permainan kereta HW kami memang banyaaaaaaaaaak...
Ini memandangkan, setiap kereta mempunyai ciri dan spesifikasi yang berbeza...
Minat pada kereta antara alasan utama mengapa Dedet, sentiasa menghadiahkan mereka dengan koleksi terkini dari HW. Hobi yang sama dan dilakukan secara bersama "iaitu bermain kereta HW" dapat mengeratkan lagi hubungan kami sekeluarga :)

Cabaran daripada Mattel untuk merealisasikan impian kanak2 memasang trek dengan bantuan dan tunjuk ajar seorang penjaga, kami sahut dengan bangga...

Durasi Memasang: 20 minit, 24 saat
Team : Diketuai Akid
Jurupasang: Anaqi, Adriana dan Afiq
Pemerhati: Saya ler!! Heheheh
Penguji: Akid, Afiq dan Amani

Pelaksanaan dimulakan dengan membaca informasi pada kotak mengenai segala alatan serta komponen trek yang dibekalkan dalam set Hot Wheels trek. Trek terkini dari Mattel mempunyai trek luncuran berpusing, serta lencongan yang sangat cantik jika kereta HW diluncurkan di situ...
Isi-isinya, dikeluarkan semua...
Asalnya memang saya stress...
Agak hilang punca..
Tapi berbekalkan pada manual yang didatangkan dalam kotak...
Ianya sangat ringkas dan mudah untuk difahami...
Bak kata Amani... "Cenangnya cam baca ABC"... iyolah nak...
 Pembahagian tugas dimulakan...
My Akid mula memberikan arahan...
Since die ketua projek, walaupun usianya masih muda berbanding abang dan kakak dier, selaku leader kitaorang follow jer. Time ni boleh nampak skill die dalam mengarah... Oit sangat bossy hokeh!
Teknik yang paling senang...
Korang tampal kertas yang disediakan dalam kotak...
Ada mapping, cara terbaik untuk diletakkan asas trek...
Dah tampal asas trek...
Boleh turunkan kertas...
 Dan rupanya akan jadi macam ni...
Ikut jer step seterusnya...
Pasang segala komponen yang tersedia... seperti roda bulatan dari trek etc.
Lekatkan asas seterusnya...
Ikut jer turutan dari kertas manual...
Pasangkan trek utama... roda trek yang cantek...
Kerjasama memang penting dalam memasang trek ni ya :)
Tadaaaaaaaaa...
Memandangkan kami memang sudah mempunyai model trek HW sebelum ni...
Pengubahsuaian perlu ada...
Dan trek kami menjadi seperti di atas. Penyambungan trek baru dengan yang lama mengikut kreativiti.
Giler kagum... Penuh dinding rumah dengan trek HW...
Anak main lagi bertambah seronok kerana trek lebih panjang dan lebih banyak selekoh dan cabaran...

Untungnya dengan memasang HW bukan sahaja dapat menguji kepintaran anak dalam membuat pengubahsuaian trek. Bahkan mengilap kebolehan mereka agar lebih berfikiran kritis dan kreatif. Selain daripada sikap bekerjasama dan saling membantu ahli kumpulan yang lain~ terutama adik beradik :)

Hasil akhir...
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... 



Misi berjaya.............
Nak tambah aksesori kat trek pun boleh jugak...ahem macam ni..hehehehe

Uolsssssssssss nak try ker?
Sila dapatkan trek HW terbaru keluaran Mattel di pasaran!

3 comments:

umi alya said...

wowwwww kagummmmmmmmmm... sekurang2nya ia mengeratkan hubungan silaturahim sesama sendiri

Mama Zharfan said...

besh!

Ezna said...

menariknya...