Shooting Bersama Knorr Untuk TV9

Ahaks...
Rasanya dalam hari Rabu kot dapat panggilan dari pihak Knorr mengumumkan saya salah seorang pemenang. Kemudiannya hari Khamis (ke Jumaat?) Encik Azmi dari Media Prima (rasanya lah kot), tepon untuk shooting. Semuanya berlaku dengan pantas... biarpun dengan kelam-kelibut nak pindah umah. Apapun hidup mesti diteruskan juga...

Call time pukul 3 petang hari Sabtu. Krew sejak 2:30p.m dah sampai, saya lak kat Hartamas. Menunggu Anaqi habis kelas masakan beliau bersama Chef Brian. Kelas sepatutnya habis pukul 3p.m tapi lambat pulak nak siap masakan so ter"drag" sampai kul 4p.m....

Sampai rumah, terus salin baju...
Try cari baju warna hijau... takdelah pulak...
Sebab semua dah masuk kotak...
Last2 wardrobe untuk shooting hari tu pinjam mak punya jer, hahahaha
5 pasang kot--semua baju mak... dan semua ada kaler2 hijau.
Motip: Warna Knorr gitew...
 Ada scene kat dapur...
Kena masak 2 resepi...
Sedap weh... resepi tomyam bersantan dan ayam goreng krispy.
Sangat mudah dan hasilnya sangat memuaskan :)
 Vyonce (agak lupa dah nama beliau) kot nama Manager Knorr...
Sangat peramah dan komited...
Beliau berkenan betul dengan My Amani...
Siap tanya-tanya ada bawa my Amani pergi talent agency ke?
Hahahahaha... oits idakler, maknya sangat malas nak enterpremekan anak sesangat di media :)
 Chef yang banyak membantu...
 Amani duk mengayat bro Azmi, hahahaha
 Ramai gak krew yang terlibat dalam shooting ni...
 Ada 3 scene... saya kena kemas umah, lipat baju dan juga ajar anak belajar :)
 Set up untuk makan bersama keluarga...
 Bukan main Amani, asyik minta diambil gambar...
Perasan model kat situ, hahaha...
 Nasib umah jenis memanjang, senang nak set lampu segala bagai...
 Sesi interview bersama suami terchentaaaaaaaa...
 Sampai ke luar gitew...
Abis dalam kul 10 malam...
Apapun... seronok rasanya dapat shooting yang melibatkan satu famili ni.
TQ Encik Azmi (bro baju merah) dan semua krew + director+ pihak Knorr atas peluang yang diberikan.

Saya akan kuar pada episod 3, Rancangan Saffiyah di TV9 pertengahan November 2013 :) :)

Comments

Ezna said…
tahniah ayu :-)
Ezna said…
errr amani tu enterframe kat sume photo eh....hehehe tau amani nak masuk TV ek :-)
anak Wan Salleh said…
nak tengok nak tengok!! nanti alert i ye
Aishah Megahasz said…
Tahniah Ayu! Glemer masuk TV
mamaRIFQY said…
wah bakal gelemrrr ni kak ayuuuu !!!! amani mmg gebuu n comei..tu yg ramai bkenan
AkmaFaizal said…
Wah sis Ayu, makin glam... Cayalah!