Dumex Mamil dan Hi-5, Sememangnya Membuatkan My Amani Hepi

Mendapat jemputan untuk menghadiri sesi ramah mesra bersama team Hi-5 adalah acara yang ditunggu oleh my Amani. Biarpun umur Amani hanya 3 tahun, namun beliau sememangnya cukup kenal dengan ahli kumpulan serta beberapa lagu hits dari kumpulan antarabangsa ini. Untuk pengetahuan semua Dumex Malaysia telah berkolaborasi dengan kumpulan Hi-5 menjalankan Kempen 'Give Me 5'! dengan memperkenalkan cara baru untuk mendidik si kecil tentang kepentingan 5 kumpulan utama makanan seperti karbohidrat, protein, tenusu, buah-buahan, sayur-sayuran, lemak dan minyak dalam jumlah yang betul!

Bagi menyemarakkan minat kanak-kanak memulakan tabiat pengambilan diet yang seimbang, kempen 'Give Me 5' membawakan lagu dan tarian rancak, video pendidikan serta aplikasi digital interaktif yang menampilkan Hi-5 untuk menyampaikan mesej positif tentang pengambilan diet yang sihat.
Sedikit info mengenai Hi-5. Kumpulan ini merupakan pemenang anugerah kumpulan muzikal kanak-kanak Australia. Terdiri dari 5 penghibur versatil Stevie Nicholson (aka "Stavros"), Lauren Brant (aka “Lolly”), Dayen Zheng, Ainsley Melham (aka “Ains”), dan Mary Lascaris (aka "Mare-bear"). Hi-5 sememangnya tidak dinafikan sering mempersembahkan muzik bercorak pop kontemporari dalam dunia imaginasi penuh warna-warni dan menyeronokkan yang amat diminati oleh kanak-kanak berusia 2-8 tahun. Selain itu mereka turut membintangi siri TV popular Hi-5 yang menggabungkan cerita, penyiasatan, imaginasi dan pengembaraan untuk menggalakkan kanak-kanak meneroka dunia melalui pergerakan, gelak ketawa dan pelbagai muzik rancak. Dengan menonton rancangan Hi-5, saya percaya anak kita akan melalui pembelajaran lebih menyeronokkan, riang dan terbuka. Dan paling penting, Hi-5 berusaha untuk membantu pertumbuhan kanak-kanak kecil dari semua aspek - pemahaman, sosial, emosi, kreativiti dan fizikal - pada masa yang sama menggalakkan kanak-kanak meningkatkan potensi diri sendiri.

****Gigih tak korang membaca, ahaks :)
Mr Christiaan Uittenbosch, Marketing Manager of Danone Dumex Malaysia, memberi kata-akat aluan yang sungguh memberangsangkan!
Sesi soal jawab bersama mak-mak bloogers. Antara soalan yang dilontarkan, "Hmmm, bagaimana ahli setiap kumpulan ini maintain energetik... menari dan menyanyi". So, rahsianya selain daripada pengambilan makanan yang sihat, kena sentiasa bersenam... :) :)
Kemudian ada sesi anak-anak bloogers yang hadir berjoget. Ikut gerak tari cikgu tari kat depan... So, 3 penari cilik yang paling menarik hati juri akan memenangi 4 tiket untuk menonton Hi-5 sempena konsert mereka di Kuala Lumpur Disember akan datang ini.

Beshhh kan.............
Hi-5 plus 1. See my Amani yang begitu teruja bila dapat bergambar sama dengan kumpulan yang menjadi kegemarannya!!

Pengumuman ya: Buat ibubapa dan peminat muda Hi-5! Anda juga berpeluang memenangi tiket percuma ke persembahan pembukaan eksklusif konsert 'Hi-5 House Party'. Konsert Hi-5 yang dibawakan oleh Dumex Mamil All 'n One akan berlangsung pada hari Jumaat 27 Disember di KLPAC! 

Bagi yang terlepas peraduan sebelum ini, masih ada satu minggu lagi sebelum tarikh tutupnya pada 24 November. Caranya, uolls hanya perlu beli mana-mana pek Dumex Mamil All 'n One 500g atau 900g hari ini dan jawab soalan mudah melalui SMS. ~ Jawapan dier BETUL ya, heheheheh

Dan jika anak anda memang berbakat dan berani untuk menunjukkan skil dalam menari gaya sendiri. Boleh menyertai pencarian bakat yang dianjurkan oleh Dumex Mamil. Mereka yang terpilih berpeluang menunjukkan persembahan secara langsung bersama Hi-5 yang akan memperdendangkan lagu mereka iaitu "5 Food Groups".

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Dumex Mamil All 'n One dan aktiviti Hi-5, klik aplikasi 'Give Me 5' di laman Facebook Dumex Mamil [www.facebook.com/DumexMamil/GiveMe5] atau hubungi Talian Pelanggan Danone Dumex di 1800 38 1038.

Disiarkan bagi pihak DANONE DUMEX (MALAYSIA) SDN BHD oleh IN.Deed Communications Sdn Bhd.

Comments

Ezna said…
Dania suka Hi-5 walaupun dah 9 tahun. Balik2 lagu robot no 1, when u wish upon the star....hehe (dalam Disney Junior)
zety said…
ayat2 perenggan atas tu mmg xblh blah,hahaha..event yg besh ya amat!
Gieyana said…
Anak sy pon suka hi 5 ni..bestnyer dpt jemputan utk function cmni..:)
ezna--wah dania mmg hapal ehhh

zety--buahahahahahhaha

Gieyana--klu u kat KL mesti u datang :)
Mama Zharfan said…
nampak dh besar dh amani :)
anak Wan Salleh said…
Nanti i ambik sikit info pada u yer.. dan Amani muka dia sangat sincere.. nampak sangat dia suke Hi5

Popular Posts