Monday, January 20, 2014

Lost World of Tambun : Day 1 ~ Percutian Pendek Yang Tidak Dirancang!

Tahun lepas saya ada memenangi penginapan di Hotel Lost World (untuk 2 malam) dan juga tiket masuk ke taman tema untuk 8 orang dari Gene Martino FB. So, bila cuti Thaipusam ni kitaorang cam tak tahu nak pergi mana terus Dedet suggest kitaorang booking hotel kat Lost World tu. Kiranya last minute booking laa, sehari sebelum bertolak. Nasib baik ada lagi bilik yang kosong.
 Dari KL ke Ipoh dalam 2 jam, takder lah jauh mana. So kitaorang gerak slow... Kiranya memang perjalanan santai betul-betul makan angin. Bertolak dalam kul 2 petang hari Sabtu, berhenti rehat kat R&R, sampai dekat kul 5 petang. Terus check in...
Dapat classic room. Ikut rate harga dalam RM215 semalam... Takdelah kecik sangat, takdelah besar sangat... Oklah plan nak tido semalaman, so lagi satu malam voucher kitaorang nak redeem pada lain hari.
Tandas die OK, cuma takde bath tab ajer... frust mak noks...
Ingat nak berspa sendirian tengah-tengah malam...
Nan adooooo
 Rehat kejap kat bilik, terus kita lawat kawasan...
Tengok apa yang menarik...
Hadiah voucher penginapan saya disertai sekali dengan free breakfast dan juga Hot Springs & Spa. Untuk dak-dak laki Dedet settlekan, dowang nak pergi merendet kat bandar Ipoh...
Saya, my Yana dan my Amani... kitaorang gi Hot Springs & Spa---gegirls night!!!!
Keh keh
Apa yang menarik sangat dengan keta ni ? Wa pu ci tau...
Yang wa tau... die kaler merah putih jaaa...
Ok... next aktiviti kitaorang kat Tambun yang ooohsemmmm

11 comments:

Mama Zharfan said...

besh tu!

anak Wan Salleh said...

i pun ada rancang nak ke tambun hari sabtu malam ahad, tapi disebabkan adik i nak pergi johor hari ahad, so kami cancel, kalau tak, tak pasal2 boleh jumpe u

Mohd Roshaidi said...

lost word tambun nih dh best la kak ayu...mcm2 ada...sy aritu pon pi jgk...my bff menang voucher stay kat banjaran hot springs...dia bg sekali 2 tiket masuk ke lost world...sy suka part haiwan2 tu...ada raccoon yg sgt2 la jinak...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. sheila dah pernah masuk tahun lepas. pergi under blogger event. memang best dapat beriadah sambil berendam air panas. heee

Kylie wenn said...

Syok-nya pergi bercuti!

Ezna said...

i pon kat area perak tapi kat sungkai. Felda Hotspring :-) u kat depannnn lagi...

AyuArjuna BiGoshh said...

memang best :)

AyuArjuna BiGoshh said...

yeke? ala melepas... :(

AyuArjuna BiGoshh said...

tula.. raccoon tu sgt cute

AyuArjuna BiGoshh said...

Waalaikummussalam... best kan?

AyuArjuna BiGoshh said...

Sungkai pun best :)