Monday, February 10, 2014

Steamboat Pak John, "The Best Steamboat Buffet In Town"--IyerKah?

Lama dah saya nampak kedai ni kat e-Curve...
Dari pembukaan kedai, sampai la ni santiasa ramai orang.
Kebetulan sebelum Raya Cina lepas, Dedet ada plan nak belanja kitaorang makan kat sini...
So, minta tolong Mak Sha dan Mak Biq settlekan--booking + beli kupon kat Groupon...

Pilihan makanan sangatlah bervariasi...
Dari pelbagai jenis mee... Hidupan laut...
Tu belum fish ball, ketam ball bagai..
Air panas dan sejuk macam2 ada...
Leh request burger dan waffle...
Ada coklat fountain dan eskrim... Macam2 ler....
Paling best daging die... bakar2 lembut gitu :)
Paling berdedikasi Uncle Pary ler, tukang panggang/bakar daging... Gigih betul!
Kitaorang tukang jamah jer hahahahah
My kids lagilah... Cam main masak2 kat umah, kan?
So memasing layan diri...
Memang aman sungguh mak pak nak bersantai2, makan2 sambil bergossiping...
Amani yang ceksi... Pakai baju yang Mak Biq belikan...
Bila ada Aliya kazen kamcing... Senang nak berehkan segala urusan...
Memang leh bersembang bahasa yang dowang paham...
Leh main suap2... Hepi betul...
Muka yang kekenyangan...

Makanan dan minuman memang marvelousss...
Tapi tang servis memang hampeh...
Walaupun bukan semua staff, tapi dek angkara sowang staff melayu ni yang tak beradab...
Uolls bayangkan tengah kitaorang enjoy makan, boleh dengan muka selamba sumbu die letak kain pengelap meja dan pencuci meja kat meja kitaorang. Agak2lah, tahulah ramai customer tapi kitaorang tengah makan kot... Die letak lepas tu blah... tang tu juga my adiks sound.... Kena belajar beradab sikit, kalau kitaorang duk goyang perut bersembang saja2 kat situ, leh tahan lah lagi. Ni tengah makan beria...

Seb baik... kalau angin tak baik...
Ada yang nak kena disekolahkan kan kan...

Leh try uolls makan steamboat kat sini.. :)

4 comments:

Mohd Roshaidi said...

pernah try makan kat sini...kategori bole la...tp ada tanda halal tak?sbb katanya dorang tgh apply...tp pork free la...

Norliza Nordin said...

not bad :)
http://sinarcintaku.blogspot.com/2013/04/pak-john-steamboat-yong-tao-foo-wangsa.html

Mama Zharfan said...

i love steamboat

Halim Brothers said...

Pak John halal ke?