Friday, February 14, 2014

Sukiya Restoran Jepun Yang Besh!!

Sukiya!!!
Sukanya saya...
Sebab jumpa restoran Jepun baru yang halal :)
Walaupun kecik jer restoran ni...
Tapi tempat makan yang disediakan memang selesa...
Pekerja semuanya melayu, dari tukang masak hingga ke pelayan...
Memang takde jual makanan yang tidak boleh dimakan. Boleh tapau gak...
Dekorasi sangat cantek ala2 gaya Jepun banyak ada di sini...
So bagi saya yang tak pernah ke sini...
Cam biasa reaksi kejakunan tahap melampau melihat gambar2 di Kota Jepun tu memang ada, hahahaha
Susunatur tempat makan yang ringkas tapi kemas...
Ni kaunter bayar, boleh lihat dapur dari meja makan...
Akid dengan sumber protein nya...
Afiq order makanan yang cam berkari...
Anaqi punya Gyudon paling mahal...
Mine-->Gyudon Beef Rice... Sedap!!!
Muka bernafsu makan makanan Jepun, hahahaha
Teh bunga rose... Siap letak bunga koooo...
Mountain teh... Air teh gunung kot...
Hepi, sebab kenyang...
Memang plan nak datang makan lagi kat sini...
Cam biasa pose gaya zombie...
Habis dalam 70 hengget plus2 rasanya...
Makanan rege tak mahal sangat...
Air agak mahal cam teh seteko tu 4 hengget...
Tapi secara keseluruhan memang best ler...
Oh ya kedai ni kat Uptown Damansara... :)
Tu jaaa... Arigato...



2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum Ayu,

Maaf nak Tanya, saya mmg peminat makanan Jepun. (terliur tengok gambar2!).
Nak Tanya kedai ni memang ada status Halal dari JAKIM ke ya?
Sebab risau jugak restoran yang Pork Free ni dia ingat tak ada pork aje orang Islam boleh makan, tanpa fikir bab arak dan taraf sembelihan daging2 yang lain.

Terima kasih ya :).


*Aisyah*

AyuArjuna BiGoshh said...

Saya perasan ada status halal JAKIM kat kaunter bayar....

tapi lupa nak amik gambar lagi satu...saya pun tak pasti tentang logo tu betul2 dr JAKIM ke tak....nanti sy double confirmkan balik...


cuma mmg pekerja kat situ semuanya orang malaysia beragama islam...

wallhuallam...

nanti sy try temgok balik ya...