Thursday, March 20, 2014

Berbelanja Untuk Rumah: Build In Cabinet, Ternyata Rumah Nampak Kemas dan Cantik... Ecececece

Excited nak masuk umah baru koooo...
Budget nak repair, extend umah, segala mak nenek perkakasan baru memang 
saya serahkan sepenuhnnya atas tanggungjawab Dedet...
Ai malas nak amik port, kah kah kah...

Tapi saya lebih teruja nak pasang build-in cabinet...
Nak jimat space kengkononnya... :p
Nepsuuu Ok....
Since dapur ai, still kabinet cantek merah menyala...
Tak perlu kita buang duit ke arah itu...

So dalam list lepas kabinet dapur...
Ada 2 wardrobe nak buat plus 1 kabinet TV...
Saya nego dengan Jeff dari IntechKitchen...
Sebab ramai yang rekomen Mr. Jeff ni...
(Oh ya TQ to Ila Saleh yang memberi no contact Jeff)

Buat temujanji & Jeff datang umah...
Die start  ukur...
Dan we all start plan jenis kabinet macamana yang kitaorang nak...
Sebab Jeff ni dah banyak buat projek kabinet...
Memang banyak contoh2 dalam katalog/tab dia~ menarik2 semuanya...
Hasil lakaran komputer dari IntechKitchen...
 Realitinya dari dalam... (sorry pix guna hp cabuk)
Pandangan luar...
Ni almari untuk Anaqi, Afiq dan Akid...
Sorang satu pintu...
Gantung baju jejalan dan sekolah jaaa
Memang besar tinggi... tutup mencecah siling umah...
Ni design untuk bilik ai...
See, lakaran komputer...
Rupa pintu sebenar lain ikut pilihan saya :)
 Kerja pemasangan...
 Anaqi tengah tengok saiz badannya yang sedang mengembang, kah kah
Pintu jenis sliding...
Die ada "Anti  Gelincir"...
 Siap, after installation...
Ada cermin...
Sengaja pilih cermin besar on 1 side...
Another just sebaris cermin kecil hiasan...
Kalau tak nak letak cermin pun takpe  tapi harga tetap sama...
Ni pulak untuk Kabinet TV...
Imej yang direka dari PC Jeff...
 Realiti bila waktu  malam, bukak lampu kat TV kabinet tu jadi cenggini...
Cantek woooo
Ni rupanya setelah dimasukkkan TV kecik 40''...
Bila nak menang yang 60"... kan?
Dan home teater yang menang awal tahun lepas, awal tahun ni baru leh pasang...
Terima kasih buat Anaqi yang berhempas pulas memasang home teater 
Dan saya hanya mampu melihatnya sambil bergoyang-goyang kaki.. :p

Wa kopak bulan ni OK... hahahahahaha

Apapun memang rekomen kepada sesape yang nak buat kabinet dapur (terutamanya), almari baju dan selainnya. Boleh hubungi Jeff talian kena tol : 012-6252528... 
Kerja mantap, tepati janji dan efisien...
Installation patut 3 hari, tapi diorang siapkan dalam 1 setengah hari je.

Pssst: Tiba2 terasa nak buat kabinet kasut pulak, Hahahahahaha

5 comments:

Mama Zharfan said...

cun banget!!

Ezna said...

wow warna putih...cun sgt :-)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Wahhh jadi gak akak amik jef..umh akak yg mana ne? Amboi sampai 9k.
Eh ila punnya 8.8 k.. tapi ila wat dapur n almari..

Shark Kay said...

wow...
mmg nampk kemas dgn perabot besar nie.
yang paling best bila reka dan hasilnyer sama.

FiZ said...

memang nmpak kemas kak bila guna built in cabinet ni.saya pun suka. :)