Tuesday, April 15, 2014

Akhirnya Anjung Seri Tanpa Chef Anuar, Masa untuk Reunion... Sob Sob

Kalau uolls perasan ai memang selalu ikuti event Anjung Seri dan Majalah Jelita...
Why... Why...Why...
Sebab ai memang reader of these 2 magazines every month... without fail...
Umur dah 30an... walaupun tak tua mana (hahahaha) tapi minat membaca itu tetap ada...
So ini adalah antara bacaan santai yang saya gemari terutama di masa lapang..

Then, bila ada jemputan untuk buat reunion bersama Chef Anuar + beliau nak ajar masak-masak (hokeh tang ni ai like 44 kali'ssss ya)--so cepat2lah daftarkan diri. Gelojoh nauuuuu...
Sampai2 jer kat tempat kejadian chef tengah BZ buat persiapan...
Katanya kek hasil tangan beliau sendiri sempena beliau tidak lagi dapat menjadi tenaga pengajar untuk kelas masakan di Berita Publishing. Semua orang2 dah tacing2 dah... 
Tapi ai releks jer...
Sebab ai lagi tacing tengok kek dan pastri di meja hidangan hahahahahahha...
Ai kan tolak batu dan kayu dan benda yang haram dimakan jer tak telan. Yang lain semua taram masuk dalam perut yang besarnya macam tong dram :p
Ok, ni Chef tengah ajar camne nak buat Cannoli...
Masa mula2 dengar perkataan Cannoli ai ingatkan ianya sejenis sayuran...
So rumusan dari kepala ai yang genius ianya mestilah sejenis salad...
Tapi ai silap ya...
Ni rupanya makluk makanan Cannoli...
Kena goreng... Sebelum tu kena gulung dengan rod besi...
Goreng garing2... sumbat inti kaya (leh guna jem lain kalau nak, tapi Chef ni kan duta Yeos so die pakai kaya Cap Yeos). Lepas tu celup coklat... ikut suka atilah janji makan ikut selera. Ni feveret Kak Ziema... die sorang 4 batang Cannoli ai rasa belum tentu cukup. Kak Ziema ni pun jenis pelahap gak, hahahahahahhaaha............
Lepas tu kami diajar cara buat lipatan sapu tangan dari Encik Nik...
Buat kasut boot comey...
Ada buat rama-rama...
Dan banyak lagi...
Ai satu pun tak ingat..
Kalau kain napkin biasanya ai akan buat rekaan bentuk lampin buang jer... hahahahahah
Sesi menguji daya ingatan para peserta...
Dua2 menang sebab ingatan kuat lagi...
Walaupun sangap jer pada awalnya...
Buat Cake Pop...
Guna lebihan kek yang tak abis...
Ni cam kitar semula pulak kan...
Gaulkan dengan cheese...
Buat bulat2, cucuk dengan lidi/batang apapun,simpan dalam peti ais.
Keras sikit, dekolah ikut suka.
Harga paling murah di jual di pasaran sebatang 5 hengget ya...
Sesi bergambar ramai2 dengan Chef Anuar...
Sob sob... Lepas ni kalau nak jumpa Chef kena ikut tour Yeos pulak...
Kenalkan rakan event... dari kiri Cik Mat,Kak Zie Jarah, Mila, Kak Jenab, Kak Ton dan Edri Cinderella... Dan yang gambar sekerat kat belakang tu si Asrul Boltan dari Berita Publishing--> dah macam agen spy ala2 bodyguard gue jer berdiri kat situ. 

Sekian melaporkan... ahaks...

4 comments:

Azimah Abdul Aziz said...

Sesuka hati ko gelar kakak khahwashan ni PELAHAP naaaaaaaa..... Sampainye hati mu!!! ha ha ha ha Nice entri. Terbaaaiiikkk TOQ.

Ezna said...

akhirnya i tak pergi...hik hik :-) cam best jer.....

CikLily Putih said...

cake pop tu cam menarik je, cam sedap je..

Mama Zharfan said...

syok tgk u rajin attend event :)