Tuesday, June 3, 2014

Gegaran Dinosaur Di Shah Alam! Meh Kita Lawat Muzium!

Cuti sekolah.............
Selain dari memasing dengan hebatnya menternak lemak...
Apa kata meh bawak anak2 melawat muzium...
Nampak sangat epik kan lawat muzium time2 cuti sekolah?
Takpe uolls...
Selagi berkesempatan beraktiviti bersama keluarga apatah lagi sesuatu yang dapat kita bereksplorasi bersama anak2, sila jangan sia2kan peluang dan masa luang anda.
(oiits sejak balik workshop Anmum, kejenya nak mengeksplorasi jer kan? Kih kih)
Ok... kitaorang nak lawat suku sakat dinosaur...
Kebetulan sampai akhir tahun ni Muzium Shah Alam ada pameran dinosaur. 
So kitaorang tak nak lepaskan peluang...
Ada ditawarkan pakej untuk family 2 adults 2 kids - 25 hengget..
Kalau beli single, dewasa - 10 hengget, kanak2 - 5 hengget...
Kanak2 baya my Amani - FOC...
Sebelum menerokai spesis dinosaur...
Baca dulu sejarah dinosaur - jenis, habitat dan lain2...
See gigih tak my Afiq membaca? :)
Ok... saper tahu nama spesis dinosaur ni?
Ala2... macam badak sumbu pun ya jugak...
So saya namakan Sumbusousorus, hahaha
Saya nasihatkan my Amani time ni...
Sebab tu kita kena gosok gigi...
Motip??? Hahahaha
T-Rex kah ni?
Wapucitau...
Ni adalah rangka dinosaur...
Tu jer yang ai boleh explain... hahaha
Setiap dinasour kat sini ada diberi penerangan terperinci...
Memang seronoklah kalau mereka betul2 berminat terhadap spesis yang dah pupus ni cam my kids...
My Amani die paling suka kat sini... sebab banyak props boleh die posing2 hahaha
Frenchcicakubingsaufurus... hahahaha
Awekcicakfrechsaufurus... #momantai
Cara makan dengan betul kehidupan dinosaur dari kumpulan karnivor.
Sepupu sepapat dinosaur jugak ni.
Rasanya ramai yang tahu dinosaur ni...
Jenis penyayang dan makan tumbuhan...
Leher jinjang...

Banyak lagi jenis2 dinosaur yang dipamerkan di sini...
Selain patung kaku, ada juga yang bergerak2... 
Juga disediakan TV dokumentari penerangan...
Dan juga signage yang menceritakan dengan lebih mendalam.
Tempat takdelah besar sangat...
Sesuailah dengan harga tiket...
So, kalau uolls free tak tahu nak buat apa bersama anak2 sempena dengan cuti sekolah ni.
Bolehlah dating melayan dinosaur kat sini...
Bak kata Amani "Mohler jumpa dan kenal kerabat Dedet kat sini"
Hahahahahaha


4 comments:

Nad MamaZN said...

best ni
tq kak sbb share

Sherry said...

wah best la.. see.. my kids like dinosaur

Norliza Nordin said...

thanks for info ;)

abahomestay said...

tempat yang menarik untuk dilawati

Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang
berdekatan dengan harga berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com