Monday, October 13, 2014

Ke Senawang Jauhnya, Demi Mu DRosni, Chewahhhh

Sebenarnya ai nak citer pasal ke pengalaman Senawang pertama kali, diselitkan beberapa momen yang agak kelakau jugakler bak kata orang Rembau hahahaha...

Nak gi amik hadiah yang dimenangi plus nak berkongsi sedikit cerita pasal produk keluaran bumiputera pengasasnya orang muslim :)

**********************************
Kebetulan masa bulan puasa sebelum ai bersalin My Ameer hari tu, DRosni ada anjurkan peraduan. Dengan hanya membeli tepung kek keluaran DRosni, isi borang tulis slogan + kena tampal logo yang terdapat di pembukusan produk. Ai hantar 2 nama...

Yang kelakarnya masa saya isi peraduan atas nama saya, boleh tersilaplah pulak...Tersilap tampal resit..boleh tampal resit nestle kat situ. Dan pihak DRosni ada menelefon saya untuk memaklumkan kesilapan "ngok" yang tidak sengajakan, hahahahah...

Berbekalkan semangat tidak mahu kalah, guna resit saya tertinggal itu tapi kali ini saya hantar atas nama adik...oits frust nama sendiri belum bertanding dah kalah....heheheh

Dan akhirnya 2 nama naik sebagai pemenang..
Tapi bila dapat sms dan panggilan memang tak tahu menang apa...

Saya mula2 agak malas jugak nak ke Senawang..tapi bila tengok hubby gigih tunggu sms dari DRosni nak hantar alamat...saya pun mengOFFERkan diri nak gi amik...very the last min hokeh...kena confirm sebelum 9.30pagi tu..kul 9.25, ai sms kat PIC...ai nak pergi amik...

Oi gigih tak....
Terus sms suzz...suh die fikir apa yg patut, bagi membolehkan ai amik hadiah bagi pihak beliau juga...

Setel!

**************************
Jalan nak ke Senawang dari PJ sangat jauh...
kebas punggung ai, walaupun drive kena konsisten tengok depan,,ai asyik menguap jer...apatah lagi radio pagi tu semua keluar lagu versi ala2 "meh leh merapatkan mata beramai2"...huhuhu

Yang baguihnya PIC, ni sangat menolong...
Ai guna goggle map...cam harem jer....go straight go straight...bila salah masuk lorong..cakaplah "WRONG"."WRONG"...ni duk straight lepas tu belok ntah ke mana, hahahah

PIC DRosni sms ai bagi arahan jalan yg sangat jelas..so sangat senang akhirnya..

Sampai tol senawang..ai guna touch n go...
lepas tu kan tak perasan dalam touch n go ada balance berapa hengget jer..
Last2 terkandas tu kat situ...tak cukup 70 sen...
yadeiiiii hahahahah..

Seb baik tak de orang kenal kat tol tu..
kalu ai kak red mummy, mesti dah kuar kat Berita Sinar Harian, hahahaha
me malu jugak lah...
Bila orang toll datang..ai dengan wajah serius, err kad saya tak cukup 70 sen..
Lepas bayar tol tu...nak kuar die kuar kan alarm sikit punya kuat..
Ala2 nak beritahu kat seluruh penduduk tempatan senawang yang berhampiran toll yang saya tak cukup 70 sen, hahahah...isk

**************************
Tada,,,,,,,,,,,,
Ai sampai kat pejabat DRosni, PIC dah tunggu ai depan pintu..
Lepas tu ai selamba masuk pakai kasut...
Baru perasan kena bukak kasut..
Kat situ dah malu dah...
Ikutkan hati ingat ai nak tolong sapu kat kawasan ai pijak dengan kasut,,,,hmmm
Adoihai...

Borak2 ngan Puan (ai think Pengurus) dan PIC dari DRosni...
Cerita pasal produk yang dikeluarkan oleh syarikat mereka...
Antaranya ialah...jeng jeng...

Macam-macam ada kan..
Ok, ini adalah pembungkusan untuk masuk kedai serbaneka atau runcit yang biasa...
Kalau ke pasaraya2 besar produk ini didalam kotak, dan harganya lebih 30 sen sahaja dari harga asal...Rasanya harga setiap pek 7 hengget lebih...

Antara yang ai suka...
Coklat kukis...cuma beli coklat cip jer...
Bahan yang digunakan dalam resepi pun mudah2 jer...

Ni ada rasa ala2 tiramisu sikit :)

Ni boleh beraya dengan tart setiap bulan..tak perlu tunggu 1 syawal untuk menikmatinya...

Jarang jumpa kek perisa strawberry, tapi DRosni ada menjualnya ya...

Yang bestnya...
bahan yang digunakan kebanyakannya bahan asas yang mudah dicari dalam rumah..seperti telur, majerin (boleh gantikan dengan minyak) dan susu pekat...So, ala2 kalau nak buat kek, tak perlu beria-ia ke kedai...dengan hanya semangat rajin yang tinggi, masuk dapur follow resepi semuanya menjadi...

Jimat pun jimat...
Air tangan ibu/isteri memang berkat!

See,,,,
Senyum tak perlu kata apa2....

Balik dari Senawang ai terus masuk lebuhraya LKAS...
Oits memang LEKAS...
Pecutan ai boleh memabawa ke PJ hanya 35 minit ajer...
Jalanraya yang clear..ala2 nak berhenti amik gambar kat tepi lebuhraya pun tak malu sebab tak der orang lalu...hahahahaha
Biarpun Exora, masuk 4 orang anak yang baru abis sekolah memang sendat cam sardin!

Seee my PENSONIC Oven in da house...
Siap dah gunakan membaking lagik!!!

TQ DRosni!!!
Untuk Oven dan Cake Mixer, plus tepung penkek dan coklat chip FOC
Ohhh ai like...

Meh2 uolls dapatkan produk DRosni di pasaran..
Yang penting..
MUDAH...
MURAH...
SEDAP..
HALAL...

:)

3 comments:

Mama Zharfan said...

congrats dear ayu
tq..tima kacih daun keladi ;)

CikLily Putih said...

la bukannya jauh pun senawang tu ayu kan.. hehehhehe mintak sket kek ko yang dah siap masak tu ek

Miera Nadhirah Tan said...

nak... nak..... nak rasa gak... lain kali bagi tahu... nak kirim... heheheh