Tuesday, November 4, 2014

Ber-BBQ heaven di Rumah Sendiri!

 
Dah lama tak masuk entri hadiah dalam blog. Malas pun iya...Adakalanya malas nak memanjangkan citer cukuplah saya dan keluarga hepi serta mensyukuri segala kurniaan dari Nya. Cuma kali ni saya suka nak kongsikan hadiah dimenangi..ala2 antara memori yang manis dapat dikongsi bersama famili---chewahhhh ayat, pfffft

Ok, saya join contest kat Majalah Laman...
First time beli hokeh..
Masa tu tengah sarat preggy My Ameer...
Beli semata nak join satu contest kat majalah tu yang hanya menawarkan 3 hadiah...
Itupun uolls, lepas saya jumpa majalah ni 3 kali...di 3 kedai yang berlainan...
Kali ketiga saya jumpa terus decide nak beli, hehehe

Tung tang tung tang,,
Isi borang, buat slogan..
Setelah 3 bulan
Saya diumumkan sebagai pemenang utama..
Pakat2 amik sendiri dari pusat pengedar BBQ King Gril...
Lepas tu my somi dan anak2 lelaki gigih pasang setengah hari Sabtu minggu lepas...
Siap!
Jadilah seperti mak merah yang gagah yang kita namakan set BBQ Grill!
Yang menariknya...
BBQ ni tak perlu guna arang dan segala mak nenek penggunaan bahan api karbon...
Selain itu kalau uolls perasan ghupanya macam dapur masak...
Dengan menggunakan tong gas lagi...
Memang set BBQ grill yang sangat memudahkan kerja memanggang..
Kiranya kalau nak BBQ parti..sekali harung masak, senang dan pantas..
Patutlah ramai orang barat suka kalau ada set BBQ ni...
Kerja pemerapan segala bahan mentah, My Anaqi yang buat..
My somi lak a.k.a Dedet die bz beli barangan mentah, segala sos die pergi carik petang tu :)
Tukang masak yang dedikasi adalah My Akid...
Atas arahan... My Anaqi selaku ketua chef di hari kejadian..
See... senang kan bergrill cenggini..
Siap bakar cendawan dan kentang....
Tapi cendawan dibakar memang tak sedap-->idea bernas dedet ler ni...
Bawang karamel...
My Anaqi punya idea :p
Ayam bakar namaya "Sesuci Mentariku"
Hahahahaha... Kunyit, segala mak nenek rempah My Anaqi tabur...
"Hot Dog Sexy" bersama "Patties Yummy Yummy"
 
"Beef 4Eva Younger"

Hahahahahahahhahah
Dengan BBQ Gril dan tong gas...
Senang, mudah, pantas dan tangkas..

Dan ai selaku mak yang suka berpoya...
Menonton TV sambil menanti makanan siap tersedia...
Tinggal tunggu nak telan jaa.....

Psssstt: Memang seronok sekali-sekala jadi pemaisuri di rumah sendiri :)..duk goyang2 kaki

10 comments:

Ezna said...

Wahhhhhhh u tunjuk2 Je yer? ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

i bukan setakat tunjuk2 bahkan bergoyang2 kaki lagi hahahha

mama tisya said...

slalu tgk mat salleh guna bbq grilled gni...wah rezeki ayu bole la slalu bbq...best2

- zuriey - said...

seronoknya dapat grill n bbq sendiri.. wah

Hermit said...

hek eleh.. at least now u know mushroom bakar bodoh mmg x best.. should add sket black pepper + salt + olive oil.. gerenti sedap

Mama Zharfan said...

waaaa siyes sgt besh!!! berbaloi2 u menang GP tu :)

CikLily Putih said...

wah siap ade chef ek.. hebat ko ayu..

setya said...

Amboi,,enaknya, segala bisa di BBq

eyriqazz said...

Ok, weekend ni kami singgah..sediakan apa2 yang patut ya

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur