Tuesday, December 23, 2014

Bali : Tempat Makan-Makan

Dah namanya melancong kan..
Haruslah ada tempat untuk kita makan-makan..
Terutama makanan yang glamour kat negara yang kita lawati itu :)

Banyak sebenarnya tempat makan yang kitaorang terjah, ni antaranya ya..
So, entri ni kita melayan gambor ajerlah...
Disertai beberapa caption yang mudah-mudah ajer..

Hari pertama...
Kitaorang layan ikan bakar, udang dan kepah bakar..
Makan tepi laut....

Yang jadi hidangan itu sedap sebab ada sambal yang mengaummm ini...

Hari kedua, kitaorang makan kat sini...
Salah sebuah restoran di Bali yang agak terkenal dengan hidangan ayam penyet.

Set ayam penyet, tempe itu wajib...

Makan berjemaah dalam bakul kalau kat Malaysia kita letak bunga sebagai perhiasan hahahaha

Nasi die memang harum mewangi baunya...
Sebab dimasak dalam bungkusan daun pisang cenggitu...

Mujur dalam keadaan cuaca panas, my Ameer ni boleh melayan tido...
So, tak ganggulah mak, bapak dan ahli keluarga yang lain bersantap beramai-ramai.

Disebabkan nak makan malam kat  Hotel Hard Rock Cafe tak jadi (sebab ada dihidangkan hidangan tidak halal). Terus di bawa oleh Pak Nyoman ke Restoran Nasi Padang..
My Anaqi dan Afiq yang tak kelaparan...

Antara lauk-lauk padang yang menjadi pilihan..

Banyak giler, hidangan masakan Padang dihidangkan..
Gegeh juga nak perabiskan..Kalau tak habis rasa membazir ler pulok...

Makan tengahrai di hotel...


Pun banyak giler....
Die sediakan macam untuk 9 orang dewasa makan, iskkk

Selain di sini..
Kitaorang sempat juga merasai masakan cina (halal) dan hidangan buffet dari restoran berdekatan dengan Gunung Kintanami...

Apapun makanan di Bali memang enak-enak...
My laki jer takleh layan sangat kononnya perut senak...
hahahahaha....


3 comments:

Mama Zharfan said...

semua nampak sedapppp

CikLily Putih said...

sedapnya nasi liwet, terus lapo dibuatnya dah ni

Wildan said...

Maskan padang memang seudap..