Friday, May 22, 2015

Klasik dan Epik, Pengaruh Terbaru Dalam Koleksi XES "The Tales Of Olympus"

Berada di sini sekian kalinya untuk bersama-sama menyaksikan sendiri rekaan terbaru dari jenama XES jenama unggul dari Malaysia. Kehadiran tetamu yang dijemput mengenakan pakaian serba putih dan keemasan, inspirasi dari fesyen zaman Greek satu masa dulu menyemarakkan suasana pelancaran yang diadakan.

Selain daripada produk "signature" - The Tales of Olympus dilancarkan, majlis ini juga meraikan ulang tahun XES yang ke 13 tahun.

Beberapa aktiviti telah diadakan antaranya seperti -: "Bow and Arrow, memanah ke arah "lucky cardboard" dan kalau anak panah kita berjaya masuk ke lubang. Kita akan memenangi kasut yang ditawarkan.

 Selain itu ada "Speed Competition"- Paling cepat mengikat tali kasut. Ganjarannya samada voucher RM5 atau anak patung yang kiut.


Ada juga peraduan selfie bersama maskot XES. Pemenang dipilih berdasarkan LIKE terbanyak di instagram :)

Terdapat banyak booth-booth penaja yang menawarkan pelbagai aktiviti. Antaranya seperti Fitness First Malaysia, Luffy Buskers (yang menghiburkan kami dengan persembahan), Ethnic Sense, Sence & Style Beauty Academy, Occubite, Nelson's, The Sompton Spa, BMS Organics, YFS Concept Store, Sakura Kristal, OxyOne, MaskSlim dan Quill City Mall (selaku penaja lokasi).

 Saya paling berada di lama di booth ini. di Sence & Style Beauty Academy. Sebab ada makeover diberikan secara percuma :p

 See, Miera pun terjebak. Suka tengok dandanan rambut Miera, kemas dan unik ---stylo!!!


Terdapat juga sudut yang mempamerkan beberapa koleksi terbaru dari XES. Semuanya cantik-cantik dan paling ianya praktikal untuk dipakai ke mana sahaja.

Seronok sangat dapat jumpa dengan Mico Pun, Miss Elegan Duta XES 2014/2015. Dah macam kawan dah, sebab selalu jumpa di acara XES :=)

Abang hensem dikelilingi wanita cantek!!!

Acara dimulakan dengan persembahan bertenaga dari fitness first.



Seterusnya pelancaran koleksi "Tales of Olympus" 2015 yang mana didatangkan dalam 12 kumpulan rekaan seperti :-

Tales of Heart

HEARTS- Pada mereka yang menyerlah kecantikannya dari dalam.
"No Beauty Shines Than That Of A Good Heart"

Tales of Courage
COLORS - Untuk mereka yang mencari kegembiraan biarpun pada perkara yang kecil
"Try to be a rainbow in someones cloud"


Tales of Music
MUSIC - For those whos ing the language of the soul
"Music is the art of thinking with sounds"

Tales of Life
LIFE - Untuk mereka yang hidup dalam kehidupan yang boleh menarik perhatian bagi menjayakan impian.
"Enjoy the little things in life for one day, you'll look back and realize they were big things"


Tales of Belief
BELIEF - Mereka yang sentiasa tidak pernah gagal dan percaya tentang kuasa harapan yang dipertaruhkan
"You can have anything you want if you are willing to give up that belief that you can't have it"


Tales of Destiny
Destiny - Bermula dengan kepercayaan dan percaya sesuatu yang baik akan menanti di pengakhiran pelangi
"Destiny decides who you meet in life but it's only your heart that can decide who gets to stay in your life"


Tales of Beauty
BEAUTY - Mereka yang sentiasa berkata perkata yang baik pada setiap orang yang ditemui
"Be yourself, because an original is woth more than a copy"


Tales of Courage

COURAGE - Jiwa yang paling kuat akan memenangi respek paling tinggi daripada orang yang berdekatan denganmu
"Courage is doing what you are afraid to do there can be no courage unless you are scared"


Tales of Love

LOVE- Cinta sejati akan percaya tentang untuk hidup dalam cinta yang penuh bermakna
"Love is magical and it gives you the strength to heal and transform your pain"


Tales of Enchantment

ENCHANTMENT - Tarikan pada mereka yang menemui magis
"You are a stranger magnificient creature and you have enchanted me completely"


Tales of Glory

GLORY -Sebagai pejuang yang akan menghadapi setiap apa cabaran yang diberikan. Dan kemenangan menjadikan anda lebih perhatian (glamor) dari dalam dan luar diri.
"Our gretaest glory is not in never falling but rising everytime we fall"


Tales of Victory

VICTORY - The combination of effort, diligence and faith is the recipe for victory. VIcory is for those who reap rewards of such success.
"The greatest victory is not winning against people but winning againts self"


Jangan lupa dapatkan koleksi terbaru ini di pasaran tau uolls :)

Ameer De' Sparta!!
Antara manusia yang paling bergaya di hari kejadian, kihkihkih

Tales of Heart in da' house  !!!

TQ XES :) :p

Keterangan lanjut mengenai produk, boleh klik pada pautan:-

6 comments:

Sherry said...

I like their shoes and bags, variety of choice and reasonable price.

AyuArjuna BiGoshh said...

sherry- betul tu :)

5 little angels said...

Love the newly launched bag designs

Mama Zharfan said...

nice bag ;)

AyuArjuna BiGoshh said...

jane- yup semua cantik

mz- :)

yaya_flanella said...

Best. Yaya memang selalu beli kasut kat XES. Ada sekali tu buat promosi beli 1 dan lagi satu cuma tambah duit sikit je . Berbaloi