Tuesday, August 11, 2015

PENSONIC Chef's Like Musim Kedua | Yuhuuu Saya Sertai Kelas Memasak Sempena Raya-Merdeka 2015

Kabarek uollls....
Waras dehhhhh...

Hahahhaha...
Ahad hujung minggu lepas adalah hari yang sangat padat dengan aktiviti...
Tapi aktiviti yang saya serta semuanya BEST!
So memang peluangg sebegini jarang untuk saya tolak dari menyertainya..

Seeeeeeeeeeeeee...
Hepi tak muka kami berdua, hiks...
Saya jumpa Sarah di sini (one of my buddy in compering world)..
Biarpun bukan pertama kali bertemu tapi kami sebenarnya jarang dapat berjumpa...
So, memang excited habis....

Oh ya ekceli, saya dapat menyertai kelas memasak anjuran Pensonic ni sebab menag dari FB Mamee Chef---yup, dengan hanya memberikan slogan yang terbaik dan alhamdulillah saya dan beberapa pemenang terpilih unuk menyertai kelas memasak ini. (tq sherry sbb tag me mengenai peraduan ini)

Ada juga pemenang dipilih dari peraduan offline Pensonic, yang mana mereka perlu membeli apa jenis barangan dari siri Pensonic Chef Like, seterusnya hantar slogan sepertimana mengikut arahan mekanisme peraduan.

Ok, berbalik pada cerita event yang disertai..
Ianya dimulakan pendaftaran para peserta kelas masakan seawal 8.00 pagi...
Setelah kami menerima beg cenderahati...
Kami juga perlu mendaftar  diri bagi mendapatkan"stesen untuk memasak" dan diberi nombor giliran...
Selain itu, kami juga dikehendaki mengisi borang soal-selidik dan berpeluang juga memenangi hadiah "cabutan bertuah"...

Sebelum acara memasak dimulakan, saya dan Amani (teman saya hari itu) sempat menerjah lori Mamee Chef yang menawarkan "food tester" untuk semua pengunjung...

Kebetulan ada peraduan selfie yang menawarkan hadiah Bread maker" Pensonic, tu yang excited merakamkan segala momen ketika berada di situ...Cam biasa model tak berbayar my Amani kan adoooo..hehehe

Minuman teh herba keluaran Mamee Chef..
Not bad uolls rasanya..
Minuman yang memberi kesedaran gitewwww

Antara VIP dan selebriti yang menghadiri ke acara ini; Pengarah Urusan Pensonic Mr. Vincent Chew, Pengarah Eksekutif M. Nelson Chew, General Manager Mr. C.C.Lee dan si cantik manis Miss Chinese Cosmos Southeast Asia, Miss Gillian Hung ("Mama G") ibu kepada 3 orang anak yang comel, dan rakan Pensonic seperti Amber Chia, Alan Yun,Sean Lee, Angel dan Carrie Lee.

Antara produk Pensonic Chef's Like yang mendapat perhatian rakyat Malaysia!

Saya sempat juga menyaksikan demonstrasi masakan didalam rancangan yang dihoskan oleh Chef Haji Ismail bersama beberapa rakan selebriti jemputan.

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
Begitu ramainya peserta kelas masakan, hehehe

Setiap stesen memasak kami diberikan multi cooker dan bahan-bahan untuk memasak..

Kemnculan Chef Haji Ismail di atas pentas utama memang benar-benar menggamatkan lagi suasana. Apatah lagi sebelum demonstrasi memaasak dimulakan kami perlu melakukan beberapa senaman atas ajaran chef itu sendiri. Memang kelakar!

Ada 3 resepi yang diajar pada hari tersebut iaitu nasi arab, ikan kukus dan juga rendang ayam merah. Cuma untuk kelas masakan kali ini, kami hanya perlu menyediakan Rendang Ayam Merah...

Yang bestnya, kami diberi semua perkakasan dan bahan-bahan untuk dimasak. Siap dah sukat semua bahan tu tau..

My Amani in action, yang sedang mendengar arahan..
Baguihhh betoii anak mummy ni, hehehe
Gambar masa masak dan hasil masakan tak ada (aissshh, sorry gaisss)

Beria posing untuk peraduan instagram pada hari kejadian...

Dan tak sangka menang...
Alhamdulillah....
Memang rezeki nak menang bread maker dari Pensonic....

Selain daripada hasil masakan kita boleh bawa balik...
Multi-cooker yang digunakan juga antara free gift untuk semua peserta...

Dan memang rezeki untuk saya - menang juga untuk cabutan bertuah, dapay "induction cooker"...
Ya Allah...syukur sangat...

So, ini adalah hadiah yang berjaya saya menangi berkat join acara ini...hiks

So, uoolls...jangan lupa tau untuk sertai Pensonic Chef's Like musim akan datang..katanya kelas memasak ini merupakan acara tahunan. Tak rugi kalau kita sertai...siyesss!!

Memang best sangat!!!!

Keterangan lanjut mengenai acara dan sebarang aktiviti dari Pensonic boleh cikedaut dari FB Pensonic ya!

psst: kredit to sarah for some awesome pics!!!!

9 comments:

Mama Zharfan said...

congratssss

Hanim Hashim said...

Berbaloi la kak! Tahniahhhh hehe

Lynd said...

Wah.. bestnya.. tahniah..

AyuArjuna BiGoshh said...

mz- tq tq


hanim- berbaloi2 hehe tqtq

lyn - mmg besh tq tq

Aula Mommy Razim said...

wow... untungnya. Mommy ini haruslah mencontohi Ayu so dapat more free gift best best

AyuArjuna BiGoshh said...

aula- heheh :)

mummy_ayu said...

wah..bestnya. murah rezeki.

AyuArjuna BiGoshh said...

mummy ayu- hehehe tqsm..rezeki seklai-sekala :)

yanie yusuf said...

Seronok tengok kalu si kecil yang memasak kan.. comel je si kecil chef..