Wednesday, October 7, 2015

Kemeriahan "Taste-Vaganza" Foodie Fest!


Selama tiga hari bermula 2-4 Oktober 2015,Karnival Taste-Vaganza Foodie Fest telah berlangsung di ruang tengan The Curve. Terdapat 18 gerai yang menawarkan pelbagai jenis makanan ringan yang enak, minuman, pencuci mulut seperti pastri dan banyak lagi! 

Pengunjung pasti teruja dengan kepelbagaian pilihan makanan dan minuman yang ditawarkan di sini. 

Mr Jazmi Kamarudin, Pengurus Besar The Curve, berkata,

“With an ever growing list of well-known restaurants, cafes, pubs and bistros, and of course with our al-fresco dining area along The Street, food has always been a big part of the Curve. Foodie Fest is our take on celebrating the Malaysian love for delicious street-style food, and we hope our patrons will have a great time throughout the weekend!” 
Selain daripada tarikan kepada jualan makanan daripada gerai-gerai di sini. Para pengunjung juga boleh menyaksikan demo masakan daripada dua chef terkemuka Malaysia. 


Chef Nik Michael Imran:
Tarikh               :           Sabtu, Oktober 3, 2015
Masa                 :          5.00 petang
Hidangan         :    Salad Caesar, Kari Ayam Kapitan dan Crème Brûlée Pandan 
Hhidanga
Hidangan          :       

Chef Sherson Lian:
Tarikh              :           Ahad, Oktober 4, 2015
Masa                :        5.30 petang    4.30 petang
Hidangan           :            Kacang Pool , Roti Goreng dan Pan Fried Miso Orange Cod with Jumbo                                                White 

Yang menariknya sebagai media yang dijemput, saya dipelawa untuk merasai sendiri hidangan enak dari gerai-gerai makanan yang membuka jualan makanannya di sini.

Mneyusuri di jalan Nasi Lemak....

Gerai yang mneawarkan "meatball" istimewa bersama air susu kocak pelbagai perisa.

Ada tawaran hebat juga ditawarkan :)


Yang mencuri hati saya, FOODMARKETTE.MY
Pelbagai sampabal berperisa ditawarkan...

Dan saya paling suka dengan kek gulung yang ada coklat ini!!!!!!
Best wooooooo...

Menjengah sebentar di SEVENRECIPES...
Yang sememangnya banyak menawarkan manisan mulut yang popluar..

Antaranya brownies keju...

dan macaroons!!

Untuk merasai pastri yang fresh!!!
Ada dijual di sini..

Gerai yang menjual pelbagai jenis cookies!!!

Manakala di jalan Nasi Dagang...

Kita akan nampak gerai-gerai yang menjual masakan melayu yang epik seperti nasi dagang, nasi kerabu dan nasi lemak.

Namun terdapat juga gerai yang menjual manisan seperti kek cawan dengan pelbai perisa pilihan dan juga corak topping yangg begitu mengujakan.

Antara cup cakes...

Dan lagi....


Masakan melayu yang boleh dicuba..

Di Jalan Teh Tarik..

Belanga Cafe' yang menawarkan pelbagai sambal kering...

Ada sambal daging, sambal daging ayam dan juga ikan. Ianya didatangkan dalam bentuk botol.


Diusahana oleh anak-anak muda Malaysia..

Yang kan kambing menawarkan kambing yang sedia perap..

Dan air jus istimewa...

Dan ini adalah antara yang terbaik dari ADDICTED!!

Boleh LIKE dan FOLLOW ya...

Gerai yang paling meriah sambutan di sini---tentulah gerai Bakarlah BBQ...

Memandangkan acara ini berada di dalam Mall, so pihak poenguasaha Bakarlah BBQ, tidak bolehlah membakar secara LIVE...tapi kita boleh mendapat hidangan istimewa Bakarlah BBQ iaitu mashed potato bersama hot dog, mashed potato bersama kambing istimewa ataupun combo (gambungan keduanya kambing dan hot dog). sangat sedap uollls....dengan sos lada hitam istimewa....yummyyy

So, lepas ni kalau uolls nak tahu lokasi jualan Bakarlah BBQ boleh like dan klik kat link FB ni ya https://www.facebook.com/bakarlahbbq

Di sebelah gerai Bakarlah BBQ,  iaitu gerai 2Face menawarkan teh tarik istimewa, pisang goreng cheese dan banyak lagi...


Di jalan Char Kuey Teow...

Banyak sangat makanan uollls...
Jom kit alayan gambar-gambar yang sempat dirakamkan :p







Coconut shake, sotong dan udang goreng tepung!

Apa yang pasti kebanyakan hidangan makanan dan minuman yang ditawarkan adalah home made, hasil air tangan anak-anak tempatan yang begitu gigih membuat bisnes. Yang paling menarik, rata-rata mereka sudah mempunyai platform perniagaan atas talian samada di website, FB mahupun instagram.

Untuk ketahui lebih lanjut aktiviti lain yang sedang dan bakal berlangsung di Curve, bolehlah layari:-

4 comments:

mama tisya said...

wah meriahnye mcm2 food ada....yg best bakarlah ada tu...tringt mkn lamb yg sedap kt pool dlu kn

Shila Azizi said...

tengok gambar pun dah terkecur air liur...

AyuArjuna BiGoshh said...

mt- bakarlah bbq tetap tebaik

shila- hiks

Bakarlah BBQ said...

Waahhh...baru perasan entry yang lengkap lagi terperinici ni! Semoga terus dilimpahkan rezeki yang luas dari bidang ini dan terima kasih kerana terus menyokong Bakarlah BBQ =)