Gurindam Kereta Kena Calar????

Kereta merah kena calar pada satu malam...
Oleh sang pelaku yang tiada peri kemanusiaan...
Dek kerana tidak mampu mengawal rasa kemarahaan...
Kereta merah adikku menjadi torehan...
Garis pendek dan panjang bersilang-silang...
Kenapa tak lukis terus gambar upin-ipin baru seni itu terpampang...
Begitu dalam menoreh rasa..
Kesian si merah merasa derita..
Kalau tidak pandai buat garisan lurus...
Jangan guna duit syiling tapi gunalah pembaris...
Di dunia bergembiralah dikau buat apa sahaja...
Sesuka hatimu menganiaya manusia...
Pintaku satu biar kau insaf kembali ke alam nyata...
Buat baik berpada-pada, buat jahat akan dibalas jua.
p/s: Kereta my sis yang kena calar... dia cool jer... tapi kakak dia yang emo'... tapi apa nak buatkan saper yang buat kita tak tahu... apapun terima kasih bebanyak pada pelaku... moga dirimu dimurahkan rezeki selalu... amin... emo ni emo ni... wahahahaha
Gurindam Kereta Kena Calar???? Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on January 10, 2011 Rating: 5

10 comments:

Mama Zharfan said...

me pun tumpang emo--cian adik u..saperlah yg busuk ati tu agaknya..huh

Ummi Dania Yasmine said...

errr..apa kes nak mencalarkan kereta orang ni?.....ishhh....

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- ntah lah suzz...ada jiran2 kat sini kot...

ezz- dah tahu nahu nak buat vandalisme kat mana lah tu ezz.. :(

Kaseh said...

ya allah..sapa yg busuk ati tu..
teruk tu kena calar satu keta..kalau kaseh yg kena sure stress giler.. bukan murah nak cat balik satu kete..haishh..

anyway salam kenal ayu :)

yatie sawanila said...

alahai kesiannya dgn kereta tuh.... ni kena hantar bengkel ker

Wansteddy Tales said...

xpe... ada juga balasan menunggu tu. org xnmpk tuhan tu ada. sbb tu sukati buat dengki macam ni sekali.

Shifa said...

kena kat mana ni kak ayu??

Ummi Dania Yasmine said...

sumpah jadi katak kang baru tau...ishhhh gram jugak nih...

AyuArjuna BiGoshh said...

kaseh- salam kenal kembali...mmg mahal...paling murah cat balik satu layer pun rm500 lebih...

yatie- tak tahulah my sis nak antar ke tak...cam dah kopak duit lps melancong sakan huhu

wan- tu les kena banyak bersabar...huhu

shifa- taman tun :(

ezz- klu i nak sumpah dia jadi sesumpah...hihi

mama tisya said...

mmg tk suka tul org yg suka suki calarkn kete..tkde kj agaknye

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.