Bermalam di Manhattan Business Hotel di Damansara Perdana Tidak Pernah Mengecewakan

Bagi mereka yang datang dari luar Kuala Lumpur/Selangor dan mempunyai kerja luar di kawasan Lembah Klang tentunya agak sinonim dengan Manhattan Business Hotel. Kedudukan lokasinya yang begitu hampir dengan kawasan tumpuan perniagaan dan juga pusat membeli-belah menjadikan hotel ini antara tarikan dan pilihan terutama pelancong dari luar negara.

Mengambil imspirasi daripada keindahahan kota metropolitan Manhattan, dititipkan pada setiap dekorasi yang dipertonjolkan di hotel ini. Bermula daripada rekaan bangunan di bahagian luar sehinggalah pada dekorasi dalaman hotel.

Saya juga tertarik dengan warna asas yang digunakan didalam setiap perincian dekorasi dalaman iaitu warna emas, coklat tua dan hitam. Dan ini adalah gabungan warna yang begitu menyerlahkan dari segi elemen kemewahan dan juga kekemasan.

Untuk bahagian lobi dan aras bawah ianya bertemakan "Ninth Street Espresso". Kedai kopi yang cukup popular di New York!

Lepak santai di ruang lobi. Biarpun kawasan menunggu agak terhad, namun perletakan 2 sofa kulit ini menjadikannya ia tampil lebih esklusif.

Disediakan juga fasiliti komputer yang mempunyai rangkaian internet untuk kegunaan tetamu hotel.

Tetamu hotel juga boleh berjumpa dengan kawan atau klien mereka di ruang cafe yang berdekatan di lobi. Tempat ini memang sangat sesuai sekiranya hendak diadakan perbincangan mahupun sekadar untuk mengopi bersama-sama.

Disediakan juga buku-buku dan majalah untuk bacaan santai para tetamu hotel. 

"Ninth Street Espresso" di Manhattan Business Hotel Damansara Perdana. Kedai kopi ala di New York yang tampil begitu klasik.
Terdapat 6 tingkat. Dan untuk setiap level didatangkan dengan tema tertentu. Antaranya seperti Broadway, 5th Avenue, Wall Street, Central Park dan Madison Square Garden,

Koridor di setiap level hotel yang sentiasa berada dalam keadaan bersih dan kemas.

Di tingkat 3, berkonsepkan kesibukan Wall Street.

Broadway guys! Keindahan lampu neon dan kecerahan bandar metropolitan ini pada waktu malam.

Central Park yang sentiasa menjadi tumpuan keluarga terutama anak-anak :-)

Dan bilik penginapan saya adalah di level ini. Saya telah bermalam di Bilik Deluxe Queen iaitu RM170 untuk satu malam. 

Secara personal saya memang sangat puas hati dengan bilik yang didiami. Agak luas dan selesa.

 Keempukkan bantal dan tilam begitu ketara.

Dilengkapi dengan penghawa dingin dan pelbagai fasiliti asas seperti televisyen, peti besi penyimpanan, pengering rambut, cerek elektrik dan pelbagai lagi sememangnya dapat memenuhi keperluan tetamu hotel terutama mereka yang sentiasa berada mood on-the-go.

*Seterika (iron) disediakan di setiap aras. Segala pertanyaan untuk penggunaan boleh dirujuk kepada pihak hotel ya!


 Tandas yang agak luas dan bersih.

Kelengkapan mandian turut disediakan bagi kemudahan tetamu. Antaranya seperti tuala, sabun mandi, syampu dan pelbagai lagi.

Selain daripada bilik Deluxe Queen, terdapat juga bilik Deluxe Twin dan Deluxe Single.

Bilik Deluxe Twin yang lebih luas dan selesa. Bagi mereka yang datang berkeluarga, bilik ini antara yang sangat sesuai.

 Untuk yang datang sendirian. Perlukan lebih privasi, jadi bilik ini sangat disyorkan.

Salah satu contoh Bilik Deluxe Queen yang lain terdapat di Manhattan Business Hotel Damansara Perdana.

Untuk setiap tetamu yang datang menginap di hotel ini akan diberikan sarapan pagi PERCUMA untuk 2 orang (1 bilik = 2 orang boleh sarapan secara percuma). Sarapan pagi adalah bermula daripada jam 7 pagi sehingga 11 pagi setiap hari. Dan kafe ini dibuka daripada 7 pagi sehingga 5 peteang. Turut ditawarkan hidangan makanan tengahari dan minum petang.

Minuman panas yang memang disediakan untuk tetamu hotel setiap pagi.

Terdapat juga minuman sejuk seperti jus.

 Antara set minuman pagi yang boleh kita order dari kaunter kafe. Menariknya kafe ini menyediakan sarapan kita secara panas-panas hanya setelah pesanan dibuat. Jadi kita dapat menikmati hidangan yang lebih 'fresh' !

Antara hidangan sayanikmati di sini adalah scramble egg dan roti canai :-)


Happy anak-anak dapat bersarapan pagi hidangan yang cukup lengkap dan sihat. Apatah lagi setelah bangkit dari tidur yang lena didalam persekitaran yang cukup selesa.


Manhattan Business Hotel ini pernah mendapat anugerah di peringkat antarabangsa iaitu “Best Business Hotel”  . Ini adalah bersempena dengan Prestigious Developer Awards 2018 anjuran Property Insight.

Manhattan Business Hotel Damansara Perdana
A-G-01, NO.1,
Neo Damansara Jalan PJU 8/1,
Damansara Perdana Petaling Jaya 47820 Selangor, Malaysia.
Phone: +603-7731 9828
Fax: +603-7731 8910
Email: enquiry@mbhotel.com.my

Laman web:
https://www.instagram.com/manhattan_business_hotel/

Untuk tempahan bilik hotel adalah disarankan dibuat melalui terus dari website
Ini kerana adakalanya ada diberikan diskaun sehingga 20%(sekarang ada diskaun sehingga 20%, best!)

Jom tidur Manhattan Business Hotel!
Bermalam di Manhattan Business Hotel di Damansara Perdana Tidak Pernah Mengecewakan Reviewed by AyuArjuna BiGoshh on August 27, 2018 Rating: 5

4 comments:

Jia Shin Lee said...

This hotel is lovely! reminds me on a hotel I once stayed in Amsterdam! I should really give it a go one weekend.

syiera firdaus said...

Wow.. bilik hotel ni nampak so comfy. Rasa nak tidur je tak nak buat apa2. Hehe makanan pun nampak sedap dan menyelerakan.

Nina Mirza said...

Wahh.... Cantik laaa hotel ni. Bilik tuuu terasa keselesaannya. Jeles kita nengoknya! Ruang ambik gambar tu pun Cantik... Menarik!

Jane Chua said...

Near to my office. Next time, could recommend this hotel to my colleagues.

All Rights Reserved by Enchanted Life Begins © 2019-2020
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.