K-Food Fair di Isetan KLCC Kuala Lumpur

Annyeonghaseyo. Peminat makanan Korea pastinya teruja dengan adanya K-Food Fair yang berlangsung selama 15 hari iaitu bermula dari 1 Mei sehingga 15 Mei 2019 di Isetan KLCC. Pelbagai jenis hidangan yang ditawarkan pada harga cukup menarik. Bukan sahaja ditawarkan produk makanan terdapat juga produk penjagaan diri dan kecantikan.

Lihat sahaja pada harga yang ditawarkan di K-Food Fair, memang jauh murah daripada harga biasa dijual di pasaran tempatan. Kiranya memang berbaloi jika hendak memborong produk Korea di karnival ini.

Saya sendiri bila berada di mana-mana Karnival Makanan Korea, produk yang sentiasa menjadi buruan tentulah biskut Pepero. Biskut ini bukan sahaja menjadi kegemaran saya seorang bahkan seisi keluarga juga menggemarinya

Selain itu, antara produk yang harus didapatkan di sini adalah pek mee segera dari Korea. Terutama mee ramen. 

Untuk jenama ini ada promosi lagi. Beli 2 pek pada harga RM30. Murahkan!

Terdapat pelbagai jenis mee segera dibawakan khas dari negara Korea. Bukan sahaja variasi pilihan perisa kita boleh pilih bahkan ada pelbagai jenama mee tersohor dari sana turut ditawarkan di karnival ini.

Paling best! Boleh tengok demostrasi memasak Kimchi Ramen. Sangat mudah dan pantas disediakan.

Ada promosi juga tau! Beli 2 PERCUMA 1..wahhh!!

Tteok-bokki (떡볶이) atau setengah orang menggelarkannya 'rice-cake' memang sedap. Saya suka sangat rasa kenyal-kenyal nasi dan dimakan dengan sos istimewa ini. Memang saya beli, buat stok makan di rumah bersama anak-anak.

Terdapat juga makanan sejuk beku yang memang menjadi kegemaran masyarakat Korea. Dan dikalangan masyarakat Malaysia ada juga yang menggemarinya. Contoh kimchi dumplings, smoked chicken dan pelbagai lagi.

Siapa suka fish cake istimewa dari Korea???

Antara produk yang mendapat perhatian adalah cuka buahan ini. Ianya enak dan boleh menyejukkan tubu h badan. Nak tambah dalam masakan pun boleh juga.

Paling penting ianya HALAL.

Pelbagai pati prum, leman dan sebagainya yang memang kebanyakan daripada kita menggunakannya untuk membuat air minuman. Ianya bagus untuk kesihatan tubuh badan.

Ni semua pes-pes masakan/boleh juga dimakan terus yang emamng disediakah secara fresh-fresh. Saya siap ras a'sample' makanan disini. Dan paling saya suka tentulah kimchi!

Ramai tau yang memborong pes kat sini.

Air minuman kegemaran saya dan keluarga. Memang kalau datang ke Karnival Makanan Korea, saya akan membeli beberapa pek. Ini terutama dengan kedatangan bulan ramadhan tidak lama jadi bolehlah saya buat stok untuk anak-anak bersahur.

Yara bersama susu 'feveret'nya ' Banana Milk :-)

Banyak juga pilihan minuman di sini tau. Dari air sparkling, buahan, soda, susu dan pelbagai lagi semuanya ada ditawarkan di sini.

Snek paling berkhasiat di abad ini, hiks. Kerepek seaweed!

Ada lagi kudapan dari Korea yang korang kena cuba!

Antara produk dari Korea yang sentiasa mencuri perhatian adalah ginseng. Ini terutama ginseng asli yang memang agak 'rare' untuk didapatkan di Malaysia.

Banyak pilihan ginseng dan kegunaannya. Kita boleh pilih di sini.

Wah! Tak sangka Lee Dong Wook merupakan duta untuk untuk jenama produk ginseng ini.

Selain daripada produk makanan dan kesihatan, terdapat juga produk kecantikan serta penjagaan diri. Semuanya ada ditawarkan di K-Food Fair Isetan KLCC.





Produk kecantikan Miseoul dari Korea dihasilkan daripada ramuan semulajadi seperti aloe vera yang kita sedia maklum mempunyai khasiat yang tinggi.Produk ini bebas paraben, pewarna tiruan dan ianya sah selamat digunakan.

Dah alang-alang membeli-belah di sini, jangan lupa untuk sertai Cabutan Bertuah. Dapat hadiah tambahan lagi.

Jom kita ke:-

K-Food Fair

Tarikh:
1 Mei - 15 Mei 2019

Waktu:
10.00 pagi - 10.00 malam

Lokasi:
Foodmarket ISETAN Suria KLCC

Keterangan lanjut, layari:-

Comments

Qeela said…
waa seronoknya tengok mcm2 jenis dan pilihan ada kat K Food fair ni yea! rupanya beauty things pon ada jugak yea, ingatkan makanan je hehe. bestnyaa nanti nk pergi jugaklah tengok2 apa yg boleh diborong buat stock jugak nnti hehe.
el said…
bestnya dapat shopping makanan K food di K Food fair ni..peminat2 makanan korea mesti happy dpt shopping kat sini..napelah takde buat kat penang ni..iols pun suka juga makanan korea..i am a kpop lover..blackpink in the area hahaha
Huzaini Ismail said…
Wow bestnya kalau dapat pergi shopping makanan korea ni. Harga mee ramen nampak lebih murah di K food fair tu berbanding di pasaraya. Info yang sangat menarik kpd pengemar makanan korea.. We love korean food
Maya said…
Bestnya. Kita nak cari Gochujang untuk buat ayam goreng korea ni. Boleh lah cari kat sini. Boleh borong yang lain sekali untuk ramadan ni
sekarang ni makin mudah nak makan makanan korea kat malaysia. tak opayah dah travel pergi korea macam dulu-dulu. fans k-food mesti wajib datang shopping makanan kat sini. samyang tu mesti murah harga kan. besok jugak BBL pergi sana..
MiaZain said…
Waa, bestnya dapat cari makanan dan produk korea kat sini. Tak perlu nak gi sana dah kan. Syoknya adik dapat minum susu pisang tu. Memang sedap susu tu kan...
iffah208 said…
rupanya bukan setakat ada makanan jer dekat situ, k beauty produk pon ada bestnye... Bolehlah singgah nanti banyak yg boleh dibeli nanti buat stok bln puasa he he he
nikkhazami said…
penggemar makananan dan produk korea wajib terjah ni.. time nilah anda boleh pilih pelbagai jenis makanan. dan smuanya halal. bukan sekadar mee segera, produk penjagaan pun ada
wa nice la so many selections from Korea there. I like their tea and banana milk too. it's time to restock there at ISETAN
Mimie said…
Adik saya memang peminat makanan korea ni. Kalau saya share info ni dekat dia confirm dia laju laju terjah shopping kat sini. Banyak juga ye rangkaian produk korea ji. Macam macam ada. Ramen pun ada.
saidila said…
boleh giler tengok produk korea nih , rasa rindu tak hilang2 lagi...paling sedih masa balik beli gochujang kat sana terlupa letak dalam luggage terus tak dapat bawak balik malaysia sebab yg tu gochujang halal ..nanti nak cari kat sini jugaklah
Zharif Azis said…
makanan2 korea memang semakin dapat tempat di hati masyarakat kita. rata2 boleh terima dengan makanan mereka terutama sekali ramen dorg. tak dinafikan banyak makanan segera mereka yg sedap. tp harga sedikit mahal lah. nanti nak pergi jugaklah beli peppero tu
Korean fair dengan macam2 promosi menarik ni. Mesti ramai serbu ni. Yum... yum...
Tenshi Chn said…
I saw this that day too!! Wanna visit but I couldn't make time!! Wanna cry now~~ I want my kimchi kimchi topokkii 😭 definitely looking to visit again~
CXopportunities said…
Menariknya k-food fair ni! Cx tka pernah oergi lagi. Tapi bila tengok dan baca entry ni, memang menarik sungguh nampaknya! Ada macam² benda boleh dapay dekat sini ya.Makanan frozen pon banyak kan? Kimchi samyang fuh! Menarik betul! Cx tertarik kepada banana milk tu. Cx selalu tengok orang share psal banana milk dan ramai kata sedap. Tapi masalahnya, sampai sekarang tak jumpa² dan tak merasa lagi hahah
Tengkubutang said…
bestnya kalau dapat pi KFOOD Fair ni kan.. TB tak biasa dengan makanan Korea ni.. tapi yang samyang tu pernah la try.. samyang cheese tu.. sedap.. tapi lebur lidah.. tak tahan.. hahaha.. memang makanan orang korea pedas-pedas melampau ke ye? hehehe..
Rawlins GLAM said…
Kalau ada K-Food Fair, Rawlins memang cari pati lemon dia tu- Terbaik untuk cegah demam atau selesema. Sanggup beli yang besar sebab memang tahan plak menda nie.
Nina Mirza said…
Macam-macam ada rupanya . Ingatkan food saja. Best ni shopping. Sini. Beauty produk pin ada.. Aduyai... Duit ni sorok mana lak. Hahaaa
Cik Puan Ena said…
Macam2 ada rupanya. Makananan n produk kecantikan. Kimchi tak pernah lagi rasa. Jauh plak expo ni. Huhu. Dapat tengok pon jadi lah.. semua nampak bestlah. Kalau ena pon mesti lama nak belek barang n macam2 nak beli.
Faries said…
Wah bestnya ad pelbagai ramen dan produk2 makanan dari korea. Kite mmg sejenis excited dengan produk2 korea ni. Nk serbuuu la gini. hehhe

Popular Posts