Tuesday, May 5, 2015

Menjadi Tetamu Undangan Dalam Program Feminin TV1

Selalu datang ke RTM untuk majlis penyampaian hadiah tak pernah dapat pas masuk macam ni. Kena parking kat luar lepas tu menapak jauh berjalan. Tapi sebab atas jemputan istimewa, saya hanya bagi nama kat pondok pengawal depan terus disuruh masuk dengan kereta... Hiks
Ahem... Ahem...
Saya dijemput untuk menjadi salah seorang tetamu undangan bagi Program Feminin di TV1 pada hari Khamis 30.4.2015. Dalam program bual bicara ini saya berkongsi certa pengalaman saya menyediakan sarapan pagi buat anak-anak. Erkkk saya takdelah hebat mana ya. Cuma "highlight" sebagai seorang ibu yang berkerjaya dan juga mempunyai ramai anak pada masa yang sama tentu pelbagai ragam yang boleh dikongsikan :)
Turut bersama saya didalam studio pakar nutrisi yang masih muda lagi. Ilyani (kalau tak silap namanya) yang bekerja sebagai pakar pemakanan di Nestle, baru berumur 30 tahun. Kehebatan beliau berbicara memang menarik perhatian saya. Apatah lagi beliau dapat mengupas isu yang dibincangkan begitu menarik dan bersahaja.
Selang-seli dengan perbincangkan diselitkan juga video VT saya bersama anak-anak ketika menghabiskan bersama di rumah...
Untuk makluman shooting video dibuat pada hari Isnin iaitu 2 hari sebelum segmen siaran langsung saya ke udara. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.

Walaupun sebelum ni, saya pernah juga terlibat dalam segmen di rancangan tv seperti Safiyah TV9 dan Bella NTV7 (siaran langsung juga). Tapi kali ini agak manis sebab rakamannya adalah secara siaran langsung di Wisma TV Malaysia.

Flash back :)
http://ayuarjuna.blogspot.com/2013/10/shooting-bersama-knorr-untuk-tv9.html
http://ayuarjuna.blogspot.com/2013/12/sabtu-bersama-berita-harian-dan-ahad.html
Bergambar kenangan bersama pengacara Feminin Sakinah, Pakar Nutrisi Pemakanan Nestle dan juga Winnie.
Dan untuk pengetahuan semua, kehadiran saya di beberapa siri advertorial mengenai sarapan pagi adalah bersempena dengan "Breakfast Day 2015" yang dibawakan khas oleh Milo Malaysia.

Uolls, jangan lupa untuk join program2 yang telah disediakan oleh pihak penganjur ya.
Keterangan lanjut boleh layari https://www.facebook.com/MiloMalaysia

7 comments:

mama tisya said...

femes gtu kuar tv..kalo tau awal leh la tgk...ada tk mana2 link nk tgk online?

AyuArjuna BiGoshh said...

mama tisya- ayu rs mcm takde yg online hehehe, sebab RTM.. :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kAK.. AMACAM DGN YG KITA DISCUSS TUE? OK KE DIA PUNYA DOT DOT DOT.. BERBALOI?

Hanim Hashim said...

tahniah kak ayu ...memang banyak pengalaman ni hehe. :)

Ayue Idris said...

fuyooooo..tahniah kak..naik 1 lg tangga..hepi for u :)

Mama Zharfan said...

congrats!!

AyuArjuna BiGoshh said...

ila - heheheheh..nanti kita story2 ok :)

hanim - hehe mekacih

ayue- tq dear

mz- tqqq